Dissabte i diumenge, a les 22.00

Intel·ligència artificial i debat sobre sancions econòmiques i mascaretes, al "Revolució 4.0"

Aquest cap de setmana, el programa "Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, manté la doble emissió de dissabte i diumenge, a les 22.00, amb una entrevista a l'enginyera Núria Oliver, la ment més brillant en intel·ligència artificial de tot Europa, i el debat sobre sancions econòmiques i mascaretes amb el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós.
Xantal Llavina
Xantal Llavina

Dissabte, 23 de maig, entrevista a Núria Oliver, sobre intel·ligència artificial

"Revolució 4.0" entrevistarà l'enginyera alacantina Núria Oliver, una de les 11 persones més influents en intel·ligència artificial de tot Europa i assessora del govern valencià en la lluita contra el coronavirus. Com a experta en intel·ligència artificial i "big data", explicarà com aquestes tecnologies són d'utilitat en la lluita contra la pandèmia. Han fet una macroenquesta a més de 220.000 persones amb moltes dades que diuen que les persones saben de qui s'han contagiat i que els joves de 18 a 29 anys són els que han viscut pitjor el confinament. Oliver destaca que, en el desenvolupament de la intel·ligència artificial, Europa va molt per darrere de la Xina i els Estats Units.

Torna al programa la secció de Josep Maria Mainat, que valora quins col·lectius han de ser els primers a rebre la vacuna i llança una reflexió: els governs han d'establir estratègies comunes per a futures pandèmies. I, al tram final, una nova edició del consultori laboral, amb moltes preguntes sobre la reincorporació progressiva al món laboral durant la fase 1.

 

Diumenge, 24 de maig, entrevista a Jaume Padrós, sobre temes sanitaris

Xantal Llavina entrevistarà el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, que valorarà els últims avenços en la investigació de la Covid-19 i parlarà de si el món sanitari està preparat tant en l'àmbit tecnològic com en l'assistencial per atendre un possible rebrot fort en els pròxims mesos. També aclarirà si hi ha una relació directa entre aquesta malaltia i síndromes com la de Kawasaki, que afecta la població infantil. I valorarà si l'ús obligatori de mascaretes és ara mateix l'eina més eficaç per combatre la malaltia.

També intervindrà al programa un responsable de l'empresa Cellnex, que ha creat uns respiradors que es connecten amb la internet de les coses. D'aquesta manera, faciliten la feina del personal sanitari perquè permeten monitoritzar i tractar totes les dades d'una manera molt més ràpida i eficaç. A més, la Fundació PuntCat presentarà diferents iniciatives per afavorir la digitalització d'empreses, i el programa parlarà del concurs Wapps, que implica milers d'estudiants i docents en l'àmbit TIC.

 

catradio.cat/revolucio4

facebook/revolucio4

twitter/revolucio4

 

Anar al contingut