Dijous, a partir de les 20.40

Instruments estranys amb Dàmaris Gelabert, al dijous de ciència del canal Super3

Demà, dijous 4 d'agost, a partir de les 20.40, el Super3 presentarà nous continguts sobre experiments i divulgació científica. El dijous de ciència del canal infantil començarà amb un nou episodi del programa "Efecte wow", en què Dani Jiménez i el seu equip faran un experiment amb vegetals i instruments reciclats acompanyats per la músic Dàmaris Gelabert. A continuació, es recuperarà un episodi de "Bricociència", que Steve Spangler dedicarà a l'electricitat.

Instruments estranys, a "Efecte wow". Dijous, a les 20.40 

El Dani dubta sobre quin experiment preparar per a l'"Efecte wow": sobre fruites i verdures o bé sobre materials reciclats? El Jordi i la Bet, que estan practicant amb els seus instruments, preferirien fer alguna cosa amb música i decideixen unir aquestes tres coses: fer música amb vegetals i amb instruments reciclats! Un resultat sorprenent i espectacular amb l'acompanyament de la compositora, pedagoga i musicoterapeuta Dàmaris Gelabert.   

El programa d'experiments "Efecte wow", dirigit i presentat pel físic i divulgador científic Dani Jiménez, és el primer projecte digital del Super3; el març del 2021 es va estrenar exclusivament a les plataformes digitals del canal infantil i al setembre va fer el salt a la televisió. En cada capítol, el Dani i el seu equip –la Bet, el Jordi i la Pat– porten la ciència al límit i mostren reptes extrems de manera espectacular. 

"Efecte wow" és una producció de TV3, amb la col·laboració de CreaCiència i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, distingit amb el Premi Valors de l'Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya de la 27a edició dels Premis Zapping a l'audiovisual de qualitat. 

L'electricitat, a "Bricociència". Dijous, a les 20.50 

En aquest capítol de "Bricociència", Steve Spangler ensenyarà tot de coses que es poden fer amb l'electricitat: per exemple, com es pot fer una bateria amb llimones prou potent per encendre foc. A més de veure com el presentador juga amb l'electricitat estàtica, el programa mostrarà que l'electricitat pot passar a través de moltes coses diferents, fins i tot objectes que no se'ns acudirien mai. Per l'aire i també a través de les persones! A més, ensenyarà com es pot sobreviure si es toquen 50.000 volts. 

A "Bricociència", el divulgador científic nord-americà Steve Spangler ensenya a fer experiments molt divertits –que es poden fer a casa amb materials fàcils de trobar– perquè els espectadors aprenguin a dominar el poder de la ciència. 

 

#EfectewowSuper3 

 

#BricociènciaSuper3 

Anar al contingut