Insectes saltadors, al "Dinàmiks"

El programa "Dinàmiks" porta nous experiments al canal Super3. Aquest dissabte, 28 d'octubre, a les 10.45, Dani Jiménez, el presentador, ensenyarà a fer uns insectes saltadors, explicarà per què hi ha bessons i plantejarà com omplir un globus amb mig litre de gasosa sense vessar-ne ni una gota.

A "Dinàmiks", Dani Jiménez ensenyarà a fer uns insectes saltadors. Per fer aquest experiment, el Dani necessitarà cartolina, un regle, un llapis, tisores, filferro, una ventosa, una brida, cola, una agulla de cap, cotó, cinta adhesiva i neteja pipes.

I després d'aquest experiment, "Dinàmiks" repassarà la figura de Blaise Pascal, que va destacar com a matemàtic, físic i filòsof al segle XVII. Quan tenia setze anys va descobrir un teorema bàsic de geometria que porta el seu nom. En física, va formular el principi de Pascal, que diu que la pressió exercida sobre un fluid es transmet igual a tota la substància. També va crear la pascalina, una màquina per sumar i restar que està considerada la primera calculada mecànica.

A l'apartat de "La pregunta curiosa", Dani Jiménez descobrirà, amb exemples pràctics, per què hi ha bessons. I "El repte" plantejarà com omplir un globus amb mig litre de gasosa sense vessar-ne ni una gota.

Clip del capítols "Insectes saltadors"

super3.cat/dinamiks

Anar al contingut