Il·lustrats i aventurers, a "La Gran Il·lusió"

Diumenge, 13 de gener, després del "30 minuts", a les 22.40, TV3 emet un altre episodi de la "La Gran Il·lusió", la docusèrie de TV3 i l'ICEC-Filmoteca de Catalunya, dirigida per Àlex Gorina i Esteve Riambau, amb realització de Mai Balaguer.

Diumenge, 13 de gener, "La Gran Il·lusió" presenta "Il·lustrats i aventurers", el segon capítol de la sèrie, en què s'explica com el cinema neix oficialment a París el desembre del 1895 i, un any més tard, es fa la primera projecció de Catalunya, a la Rambla. Després, s'expandeix a Barcelona amb les sales burgeses, Rambla amunt, i les sales més populars del Paral·lel. Més endavant, gràcies al tren, arriba a comarques i, ben aviat, apareixen els dos primers grans pioners del país: Fructuós Gelabert i Segundo de Chomón.

"La Gran Il·lusió" és un programa sobre la gran història i les petites històries del cinema a Catalunya des dels inicis, l'any 1896, fins a la dècada dels 50. Es tracta d'una docusèrie que mostra l'aventura d'un cinema supervivent i en destaca els moments més decisius, prioritzant les experiències humanes abans que l'opinió dels experts.

"La Gran Il·lusió" és una producció de TV3 i l'ICEC-Filmoteca de Catalunya, amb la col·laboració de Costa Est Audiovisuals i EGEDA. S'emet cada diumenge per TV3, després del "30 minuts", a les 22.40.

tv3.cat/lagranillusio

Anar al contingut