Iceta afirma que el PSC farà costat a la Generalitat per portar el govern espanyol als tribunals

El portaveu dels socialistes catalans creu que Pere Navarro és qui pot aplegar el suport majoritari del partit per ser el primer secretari.

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que la seva formació donarà suport al govern per portar l'executiu espanyol als tribunals davant la negativa a transferir els 759 milions d'euros previstos a la disposició addicional tercera de l'Estatut. Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Iceta ha dit que veu bé les iniciatives que impulsa la Generalitat i que "probablement el recurs al procediment contenciós administratiu és l'adequat. La Generalitat té fins el 31 de desembre per fer-ho". El portaveu dels socialistes catalans ha afegit: "Jo, la veritat, estic dolgut perquè crec que el govern espanyol, no ara que està en funcions, però sí fa quinze dies, fa tres setmanes, hauria hagut de procedir a aquest pagament."

Miquel Iceta ha explicat que la decisió del govern central de no abonar aquests diners "és un fet greu" perquè és un compromís recollit a l'Estatut que no es complirà. El dirigent del PSC afirma, però, que confia que el nou govern de Mariano Rajoy, "que sempre s'ha compromès al pagament d'aquesta quantitat, que també ho faci", i que acabi pagant aquests diners a Catalunya. Iceta també troba encertat que la Generalitat denunciï l'impagament davant les institucions europees per deixar clar que si Catalunya no compleix l'objectiu de dèficit és per culpa de Madrid.

En relació amb el congrés del PSC d'aquest cap de setmana, el viceprimer secretari del partit, que aspira a liderar la formació si hi ha una proposta unitària d'integració, ha elogiat els altres tres candidats a primer secretari: els alcaldes de Lleida, Àngel Ros, i de Terrassa, Pere Navarro, i l'exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena. Miquel Iceta ha destacat, en tot cas, que l'alcalde de Terrassa és qui està agafant avantatge en la cursa per encapçalar el PSC: "Pere Navarro crec que és el que pot aplegar una majoria a favor d'uns canvis i a partir d'una solidesa en el treball municipal. Estem veient aquests dies que ha aconseguit arrossegar moltes voluntats dins del partit i, probablement, acabi corresponent-li a ell encapçalar aquest procés". Abans de començar el congrés, Iceta anunciarà si retira la seva candidatura: "Jo feia una proposta d'integració. Si no és possible, l'haurem de fer al congrés. Però jo llavors ja no em posaré pel mig per enredar, per dir-ho així, sinó per ajudar a qui pugui fer-la."

catradio.cat/oracle

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut