iCat recuperarà al setembre les emissions per FM

El Consell de Govern de la CCMA acorda recuperar les emissions per FM del canal de música i cultura emergent del grup d'emissores de Catalunya Ràdio i establir els mecanismes de col·laboració amb el Departament de Cultura per fer-ho possible.

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha acordat avui, a proposta de la vicepresidenta, Núria Llorach, la recuperació de les emissions d'iCat.cat per les ones de la freqüència modulada a partir de la temporada 2017-2018. El Consell també ha aprovat establir els mecanismes de cooperació necessaris amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer efectiu aquest retorn.

iCat, nascuda el 2006 com a emissora multimèdia per FM i internet, va haver d'evolucionar cap a un model multicanal centrat en l'escolta en línia a través del web i d'aplicacions per a mòbils, com a conseqüència dels ajustos necessaris per fer front a la dràstica reducció dels ingressos de la CCMA. La música i els continguts culturals emergents són els elements vertebradors d'una plataforma digital que integra tant l'emissió en directe com l'àudio a la carta, així com tota mena de contingut relacionat amb la producció catalana i l'escena internacional.

La renúncia a l'emissió per FM va ser plantejada pel Consell de Govern per causes econòmiques l'any 2012, com a mesura provisional i reversible, vinculada a la superació de l'etapa de màxima contenció pressupostària viscuda pel sector públic de Catalunya. Per aquest motiu, la CCMA ha preservat des d'aquell moment la freqüència des de la qual havia emès fins llavors iCat fm.

La recuperació d'iCat fm ha comptat amb la complicitat del conseller de Cultura, Santi Vila, que havia expressat públicament el desig de contribuir al retorn de les emissions, com una mostra més del seu compromís amb el servei públic de comunicació audiovisual vinculat a la cultura que s'ofereix des dels mitjans de la Corporació. Així doncs, i d'acord amb la voluntat expressada en seu parlamentària per la seva vicepresidenta, la CCMA treballarà per retornar les emissions d'iCat a l'FM, tot establint els mecanismes de col·laboració necessaris amb el Departament de Cultura per fer viable aquesta recuperació.

 

ccma.cat

 

Anar al contingut