iCat estiu
TEMPORADA D'ESTIU

iCat obre una temporada d'estiu musical amb les propostes d"iCat en concert" i "Sona 9"

Dilluns, 16 de juliol, comença la temporada d'estiu a iCat, que s'allargarà fins al 2 de setembre. La música serà la protagonista del canal amb els programes "iCat en concert", cada dimarts, i "Sona 9", els dilluns al vespre.

Els oients podran escoltar durant aquest estiu la selecció musical habitual i un recull dels millors programes de la temporada, com "El celobert", amb Lluís Gavaldà, "Delicatessen", amb Albert Puig, i "Pista de fusta", amb Miqui Puig. A més, iCat també recuperarà "Jazz Watusi", "Beats per minut" i "Casa Babylon".

"iCat en concert" (cada dimarts a les 22.00)

La música en viu, la música tal com ha sonat als millors escenaris de sales i festivals.

El 17 juliol, la banda de Matt Berninger va tornar al Primavera Sound per presentar el seu setè treball, "Sleep well beast".

El 24 juliol, Calexico van sortir a l'escenari del Vida Festival per posar en escena les aromes frontereres del seu novè disc, "The threat that keeps us".

31 juliol, Josh Rouse va presentar el seu últim disc al Vida Festival, "Love in the modern age".

El 7 agost, Núria Graham amb The Zephyr Bones i Marion Harper al Primavera Sound.

El 14 agost, una sessió triple d'iCat al Vida Festival: El Petit de Cal Eril, Da Souza i The Crab Apples.

Per acabar la temporada d'estiu, s'emetran els directes d'aquesta setmana del Festival Cruïlla, el dimarts 21 d'agost, Els Catarres, i una setmana més tard, el concert de Blaumut.

"Sona 9" (cada dilluns a les 22.00)

El programa, presentat per Lluís Gendrau, és una finestra als grups emergents del concurs de bandes, on s'ofereix l'actualitat de la música en català sense barreres estilístiques.

El 16 de juliol, s'escoltaran el pop-rock dels barcelonins Va!, el folk-rock dels també barcelonins Simètric i el rock d'autor de l'empordanès resident a l'Anoia, Sisu.

El 23 de juliol, de la cançó pop de L'Home Invent (Montcada i Reixac) al mestissatge de La Tortuga que Nunca Tuve (Camp de Tarragona), passant pel folk electrònic de Menut (Ribera d'Ebre).

El 30 de juliol, els protagonistes del programa seran  els barcelonins Maravint i el seu indie pop, els empordanesos i mestissos Cuits i Pubilles Ninja, country rock des de Sant Cugat.

El 6 d'agost, des del País Valencià, el pop-rock festiu de King Kong Boy, l'indie rock de L'Home Brut i el pop emocional de Novembre Elèctric.

El 13 d'agost, radiografia a les tres bandes balears que participen en aquesta edició del concurs: Cabot (pop-rock-folk), Monxos (pop progressiu) i Mareselva (indie rock).

El 20 d'agost, presentació dels barcelonins Plou (pop-folk) i Ushanka (pop-rock-folk), i de la cançó rumba-pop amb aires de bossa nova de Sandra Bautista, de Martorell.

El 27 d'agost, es descobriran els dotze semifinalistes del "Sona 9", que actuaran a l'Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i el BAM, a Barcelona.

"Tot això és de debò", la cançó de l'estiu d'iCat

La cançó de l'estiu, "Tot això és de debò", sonarà a la selecció musical durant el període estival a iCat. El canal de música i cultura de Catalunya Ràdio, aposta per la música urbana en la cançó d'aquest estiu. El grup barceloní Homes Llúdriga, una de les bandes de rap en català amb més projecció del moment, fuig dels clixés propis de la música estiuenca i ha creat una cançó de ritme old school, càlida i molt infecciosa.

 

iCat.cat

Facebook.com/iCat

Twitter.com/iCatpuntcat

Instagram.com/icatfm

Anar al contingut