Pau Barbarà
Pau Barbarà

iCat i l'ICEC posen en marxa el programa "El camerino d'Escena 25"

Avui, 2 de juliol, l'Institut Català de les Empreses Culturals i iCat estrenen un programa setmanal d'actualitat cultural per a joves, presentat per Pau Barbarà, que vol trencar la barrera entre els artistes i els espectadors

El programa s'estrenarà amb una entrevista amb el cantant Miki Nuñez, i totes les entrevistes es publicaran als canals de YouTube d'Escena 25 i d'iCat.

"El camerino d'Escena 25" és el nou programa setmanal d'actualitat cultural que l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i iCat posen en marxa avui, 2 de juliol, presentat per Pau Barbarà, per obrir la porta del darrere de la cultura a la quotidianitat i els secrets de joves artistes catalans, mitjançant un contingut fresc i un renovat esperit de curiositat. El programa busca crear un nou canal per acostar els joves a l'escena artística catalana, especialment després de la situació excepcional que s'ha viscut durant la pandèmia.

Amb una duració de 15 minuts per capítol, el programa pretén trencar la barrera entre creadors i espectadors, donant a conèixer i mostrant el costat més personal dels entrevistats mitjançant un to fresc, divertit i proper. Cada dijous, un personatge del món de la cultura catalana explicarà interioritats, anècdotes i tot allò que el públic no veu dels joves artistes i creadors. Les entrevistes es publicaran al canal de YouTube d'Escena 25 i d'iCat i el programa reforçarà la seva presència a les xarxes socials tant d'Escena 25 com d'iCat amb continguts exclusius de cada capítol.

Pau Barbarà, presentador i responsable de la idea original del programa, comenta que "hi ha molts aspectes de la indústria cultural que la gent realment desconeix i aquest programa pretén desvelar-les amb converses en confiança amb artistes del moment". "Amb 'El Camerino d'Escena 25' volem obrir la porta del darrere de la cultura perquè sabem que allà és on passen les coses interessants de veritat", afegeix.

Durant els propers mesos passaran per "El camerino d'Escena 25" una selecció de joves creadors catalans del moment. El primer entrevistat és Miki Nuñez, exconcursant del talent show "OT 2018", representant d'Espanya a Eurovisió i cantant de l'èxit "Escriurem". El seguiran convidats com Mireia Oriol, protagonista de l'exitosa sèrie de TV3 "Les de l'hoquei", o Paula Jornet, guanyadora d'un Premi Butaca a millor música original per "La importància de ser Frank".

La producció del programa "El camerino d'Escena 25" forma part d'un acord marc de col·laboració entre l'Institut Català de les Empreses Culturals i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

 

Sobre l'ICEC i Escena 25

Entre les seves funcions i objectius, l'ICEC treballa per promoure i consolidar la cultura catalana. Amb Escena 25, la institució vol que les persones joves de 18 a 25 anys tinguin accés als espectacles de teatre, dansa, circ i concerts en condicions avantatjoses, i, alhora, consolidar l'hàbit de gaudir de les arts escèniques i la música en viu.

 

L'equip d'"El camerino d'Escena 25"

En Pau Barbarà @paubarbaramir, presentador del programa, va guanyar la convocatòria d'Escena25 i iCat en què es buscava un prescriptor cultural jove per parlar, cada setmana, de tendències musicals i teatrals al programa "Els experts", d'iCat, del qual n'és col·laborador. És també prescriptor cultural d'Escena25, autor del podcast "En Pau i la Laia", d'Ona de Sants; autor i productor del teatre musical "Barcelona 24H", i autor del blog "La Taula del Costat", del diari La Vanguardia.

Helena Palau @helenavisuals, creadora freelance de contingut audiovisual, és la directora d'imatge i l'encarregada del muntatge d'"El Camerino d'Escena 25".

 

ccma.cat

icec.gencat.cat

 

Anar al contingut