"I ara, què?", el diumenge 22 d'abril, a "30 minuts"

El diumenge 22 d'abril, a les 21.55, "30 minuts" estrenarà la producció pròpia "I ara, què?", un reportatge de Toni d'Armengol i Carles Señalada en què, 6 mesos després que el govern espanyol va suspendre l'autonomia catalana, els protagonistes d'aquest període i analistes polítics debaten sobre l'aplicació que el govern espanyol ha fet de l'article 155 i quines són les sortides d'aquest atzucac institucional.

El 130è president de la Generalitat ha dit al programa "30 minuts" que durant el seu periple per diversos països europeus, com Bèlgica, Suïssa, Finlàndia i Alemanya, ha pogut explicar el punt de vista de l'independentisme, cosa que no ha pogut fer a Espanya i ha criticat la falta de llibertat per fer-ho.

Com ha afectat la paràlisi política a l'administració catalana, s'ha de construir la república i com es pot fer o s'ha de treballar per avançar en l'autogovern? Són algunes de les qüestions que es plantegen en aquest reportatge que analitza un dels períodes més convulsos de la política catalana i espanyola, amb l'aplicació per primera vegada a la història de l'article 155 de la Constitució.

Recuperar les institucions i fer política, el paper dels CDRs, la desobediència i la no-violència, l'activisme social i la seva persecució, la situació dels presos polítics i l'exili són els eixos pels quals es mourà el reportatge que compta amb la participació d'experts constitucionalistes i politòlegs de totes les opinions.

El programa també ha viatjat a Ginebra on ha pogut recollir l'opinió de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i ha entrevistat els responsables de tots els partits, entre els quals hi ha la líder del partit guanyador de les eleccions del 21D, Inés Arrimadas.

Un reportatge de: Toni d'Armengol i Carles Señalada
Imatge:  David Bou / Carles de la Encarnación
Producció: Sandra Rierola
Documentació: Teresa Ibars / Montse Bailac

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 20 d'abril del 2018

 

Anar al contingut