Elisenda Pineda amb Eduard Gener, a l'escenari d'"Una història de la literatura".
Elisenda Pineda amb Eduard Gener, a l'escenari d'"Una història de la literatura".
Dijous, a les 23.25

Humor i literatura en una nova sessió doble d'"Una història de la literatura" 

Demà, dijous, a les 23.25, TV3 estrena dos episodis més d'"Una història de la literatura", un programa presentat per Elisenda Pineda que parla d'escriptors il·lustres i reconeguts de la literatura catalana.

És una producció de TV3 amb la col·laboració de 12 Monos, sorgida de la segona convocatòria de la CCMA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a la reactivació del teixit empresarial del sector audiovisual. 

La nova estrena de TV3, "Una història de la literatura", conduïda per Elisenda Pineda, és un programa d'humor de format breu, entre la tertúlia i l'espectacle, sobre autors i literatura, amb convidats, concursos, música en directe i humor, molt d'humor. 

Capítol

En aquest capítol Toni Soler parlarà de Quim Monzó. 

No és gaire conegut que Quim Monzó va treballar com a reporter de guerra, en aquest capítol s'explicarà. I també s'explicaran els perills que es pot viure a la redacció de La Vanguardia, una fanfarroneria rural de Mata-porc per quedar molt bé, El Monzó d'Or, un premi per dur penjat al retrovisor del cotxe i com fer parlaments amb molta taronja.  

I el programa també explicarà que la majoria dels clàssics universals parlen del Procés. 

Capítol 4 

En aquest episodi, en què Oye Sherman parla d'Ausiàs March, l'espectador descobrirà dades curioses, com ara que March es va jubilar als 30 anys. 

A més a més, s'abordaran els problemes essencials de llegir assegut al vàter, i les decepcions i els traumes creats per les festes de l'espuma. Elisenda Pineda revelarà el seu nom eròtic. Es descobrirà el final no escrit de les neules i el cabell d'àngel, i el nou ofici pagat per l'Estat d'escrutar l'horitzó a l'espera de l'arribada de la primera oreneta.  

Un capítol carregat de saviesa i ignorància a parts iguals. 

El programa 

Cada episodi parlarà d'un autor il·lustre de la literatura catalana a qui es presenta amb el relat animat de la seva biografia. Una manera de donar pistes i descobrir aspectes de cada autor que acostarà l'espectador al personatge que representa el fil conductor de cada capítol. 

Els convidats d'"Una història de la literatura" provenen d'entorns tan diversos que van des del món més "convencional" fins al més underground o 2.0. Hi passaran el periodista, escriptor i historiador Toni Soler; l'escriptora i col·laboradora Empar Moliner; la periodista, humorista i podcaster Oye Sherman; l'humorista, periodista i escriptor Pepe Colubi; la youtuber Laura Grau, coneguda com a Inflowenser, o l'editor i col·laborador Malcom Otero, entre d'altres.  

El tercer membre d'aquest espai literari és el col·laborador i autoanomenat "especialista en la matèria" Godai Garcia. Garcia enriquirà la conversa amb la seva manera peculiar d'entendre la vida.  

En l'escenari en què transcorre la tertúlia literària també hi ha el set de l'Eduard Gener, que amb el seu piano de cua blanca amenitzarà la conversa.  

I com diu l'Elisenda en acomiadar cada episodi, "Fins aquí ‘Una història de la literatura'. Segurament no és el programa que esperàveu veure, però això ja és una altra història". 

"Una història de la literatura" són de deu capítols de 14 minuts. Cada dijous TV3 n'emetrà un parell.  

 

tv3.cat/historialiteratura

#HistòriaLiteraturaTV3  

Anar al contingut