Homs considera inacceptable que Madrid controli els pressupostos de les comunitats autònomes

El portaveu del govern creu que aquesta mesura, anunciada pel ministre d'Economia al Financial Times, acabaria amb l'autogovern de Catalunya.

El secretari general de la Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, ha qualificat d'inacceptable que el govern espanyol vulgui controlar els comptes de les comunitats autònomes abans que s'aprovin al Parlament, tal com expressa el ministre d'Economia, Luís de Guindos, al diari Financial Times. En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Francesc Homs ha criticat la possibilitat que s'apliqui aquesta mesura: "Això no té cap ni peus; és carregar-se l'autonomia financera, és vulnerar les regles del joc establertes a la Constitució. Evidentment va molt més enllà de la reforma darrera de la Constitució perquè això no estava contemplat d'aquesta manera. I això és innaceptable i intolerable des del punt de vista de l'autogovern de Catalunya, òbviament."

El ministre d'Economia anuncia en una entrevista al Financial Times que, amb la intenció de frenar el dèficit, el govern espanyol farà un control previ dels pressupostos de les comunitats autònomes i que esperen aprovar la llei al març. Francesc Homs adverteix que si prospera aquesta mesura "haurien de reformar la Constitució", i assegura: "Això és acabar amb l'autogovern de Catalunya tal com el tenim concebut en aquests moments. Es pot imaginar que si les coses són d'aquesta manera la posició del govern de la Generalitat serà de rebuig absolut a aquest tipus de decisions."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut