L'espai "Big data" analitza els resultats de la conversa a la xarxa sobre Tots Sants i Halloween
L'espai "Big data" analitza els resultats de la conversa a la xarxa sobre Tots Sants i Halloween
Segons el "Big data" del "Catalunya vespre"

Halloween supera Tots Sants en representació a la xarxa i en crítiques

Avui l'espai "Big data" del "Catalunya vespre" analitza la presència d'aquestes dues celebracions a internet durant l'última setmana, en un estudi elaborat per la consultoria Sibilare per a Catalunya Ràdio.

L'informatiu "Catalunya vespre", amb Kílian Sebrià, explica avui a l'espai "Big data" els resultats de la conversa a la xarxa sobre la tradició de Tots Sants i Halloween, en què la festa nord-americana guanya per golejada.

Segons l'estudi, es parla dotze vegades més de Halloween que de Tots Sants. Aquesta és la proporció que es desprèn dels més de 213.000 impactes que s'han recollit durant l'última setmana a internet al voltant d'aquestes dues celebracions.

D'aquest total, la immensa majoria, 200.000 impactes, fan referència a la festa nord-americana, mentre que només uns 17.000 fan referència a la tradició de Tots Sants i la castanyada.

Les carbasses tenen més detractors que les castanyes

Una anàlisi del contingut dels impactes que generen a les xarxes aquestes dues celebracions també permet veure que Halloween genera més rebuig que la festivitat de Tots Sants. En aquest aspecte, però, les proporcions són petites. La festa nord-americana genera un 6,5% de comentaris negatius del total, mentre que l'autòctona en genera un 2,3%.

Què es critica de cadascuna de les celebracions?

Els comentaris negatius que rep la celebració de Tots Sants en general fan referència al preu dels panellets, al cost dels funerals i als accessos als cementiris i les cues que hi ha cada any, sobretot l'1 de novembre.

Pel que fa a les crítiques sobre Halloween, fan referència a la importació d'aquesta celebració des dels Estats Units, la presència de gent disfressada al carrer i la convivència difícil d'aquesta festa amb la castanyada, que consideren pròpia i més tradicional.

 

Per contextualitzar els resultats del "Big data", avui el "Catalunya vespre" entrevistarà Montserrat Garrich, professora de la UB i especialista en dansa, ball i tradicions populars.

 

L'informatiu "Catalunya vespre" s'emet de dilluns a divendres, de 19.00 a 22.00.

 

Catradio.cat/catalunyavespre

Facebook.com/catvespre

Twitter.com/catvespre

Anar al contingut