"La hija de un ladrón"
"La hija de un ladrón"

Greta Fernández, millor actriu per "La hija de un ladrón", film amb participació de TV3, al Festival de Tessalònica

L'actriu catalana Greta Fernández guanya el premi a la millor actriu per "La hija de un ladrón", un film que compta amb la participació de TV3, al Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, a Grècia.

Dissabte a la nit es va celebrar la gala de cloenda i el lliurament dels premis del Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, a Grècia, que enguany celebrava la 60a edició. El festival, que va arrencar el 31 d'octubre i va acabar aquest dissabte, 9 de novembre, és un dels més importants d'Europa pel que fa a pel·lícules independents i directors emergents d'arreu del món.

La barcelonina Greta Fernández va ser la guanyadora del premi a la millor actriu pel seu paper a "La hija de un ladrón", obra de debut de Belén Funes, i en què participa el pare de l'actriu guardonada, Eduard Fernández.

L'actriu, de 24 anys, va debutar al cinema amb Cesc Gay a "Ficció", i va participar en la multipremiada òpera prima de Mar Coll "Tres dies amb la família", a "Amar", d'Esteban Crespo, a "No sé decir adiós", de Lino Escalera, a "La malaltia del diumenge", també amb participació de TV3, dirigida per Ramón Salazar; i a "Elisa i Marcel·la", l'últim film d'Isabel Coixet, en què compartia el paper protagonista amb Natalia de Molina.

Aquesta trajectòria ha anat consolidant la carrera professional de l'actriu. L'empenta definitiva a la seva carrera va ser rebre la Conxa de Plata a la millor actriu per "La hija de un ladrón" al Festival de Sant Sebastià, aquest setembre. A Tessalònica ha tornat a recollir el reconeixement a millor actriu per la mateixa pel·lícula.

El Festival Internacional de Cinema de Tessalònica, fundat l'any 1960, s'ha convertit en un important aparador per a nous cineastes. La secció de competició internacional està formada per la primera o la segona pel·lícula de directors novells. Amb això, el festival busca donar a conèixer films independents i més innovadors d'arreu del món i ha desenvolupat diverses activitats per a professionals de la indústria cinematogràfica internacional. Són unes 150 les pel·lícules que es projecten durant els deu dies del festival, a més d'un conjunt de conferències, exposicions i activitats que complementen el certamen. 

Sinopsi "La hija de un ladrón"

"La hija de un ladrón" és la primera pel·lícula en què actuen junts Eduard i Greta Fernández, que interpreten els rols de pare i filla, respectivament. La Sara (Greta Fernández) ha estat sola tota la vida. Té 22 anys i un nadó, el seu desig és formar una família normal al costat del seu germà petit i del pare del seu fill. El seu pare, el Manuel (Eduard Fernández), després d'anys absent, en sortir de la presó decideix reaparèixer a les seves vides. La Sara sap que ell és el principal obstacle dins dels seus plans i pren una decisió difícil: allunyar-lo d'ella i del seu germà.

Direcció: Belén Funes

Guió: Belén Funes i Marçal Cebrián

Intèrprets: Greta Fernández, Eduard Fernández, Àlex Monner i Frank Feys

"La hija de un ladrón" és una producció d'Oberon Cinematogràfica en coproducció amb BTeam Prods, que compta amb la participació de TV3, RTVE i Movistar+, amb el suport de l'ICAA i de l'ICEC. 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut