Logo 40 anys TV3 i Catalunya Ràdio
DE DIUMENGE A DIVENDRES

Gira de Catalunya Ràdio per celebrar el 40è aniversari de l'emissora

Des del diumenge, 11 de juny, fins al divendres 16, Catalunya Ràdio farà una gira especial per commemorar el seu 40è aniversari, que celebra aquest mes amb diverses activitats. "El suplement", amb Roger Escapa, i "La tarda de Catalunya Ràdio", amb Elisenda Carod, sortiran de l'estudi 1 de l'emissora per emetre els seus programes des de Palma, la Casa Orlandai de Barcelona, Tarragona, Lleida, Igualada i Girona

"El suplement" (11 de juny)

Aquest diumenge, 11 de juny, "El suplement" se sumarà a la celebració dels 40 anys de Catalunya Ràdio i, a partir de les 11.00, oferirà un programa especial des del Teatre Principal de Palma, a Mallorca. L'auditori estarà ple amb 150 persones de públic, que han reservat la seva entrada en línia.

L'emissió inclourà entrevistes als reconeguts artistes Maria del Mar Bonet; Pau Debon, d'Antònia Font; i Tomeu Penya. El programa també comptarà amb la presència dels escriptors Sebastià Alzamora, Laura Gost i Maria de la Pau Janer, qui del 2013 al 2018 va presentar el programa eròtic "Les mil i una nits" a Catalunya Ràdio. A més, l‘espai que dirigeix i presenta Roger Escapa oferirà als assistents i als oients la música en directe de Maria Hein, Clara Fiol i Da Sousa

La celebració dels 40 anys d'història de Catalunya Ràdio a "El suplement" s'afegeix a la dels 35 anys del programa, que han commemorat recentment amb una gira que es va tancar el mes passat al Teatre Romea de Barcelona.

"La tarda de Catalunya Ràdio"

A partir de dilluns, 12 de juny, i durant tota la setmana fins divendres, "La tarda de Catalunya Ràdio" s'unirà a la gira amb edicions des de diferents localitzacions de Catalunya, concretament des de Barcelona, Tarragona, Lleida, Igualada i Girona. Cada dia, els oients podran gaudir d'un programa ple de continguts interessants, com ara entrevistes, debats, consells domèstics, actuacions musicals en directe i el record d'alguns dels esdeveniments més destacats dels últims 40 anys.

Cada dia, a partir de les 15.00, cadascun dels cinc programes començarà amb la dèria d'Empar Moliner i la tertúlia del dia. A més, Xavi Espinosa i Alan Lillo portaran la veu dels famosos amb les seves particulars imitacions.

Dilluns, 12 de juny (Casa Orlandai de Barcelona)

El programa viatjarà en el temps fins a la primera redacció de Catalunya Ràdio i repassarà tot el que hi ha canviat durant aquests 40 anys. A més, recordarà els Jocs Olímpics de 1992 amb els periodistes que van seguir el Dream Team de bàsquet, la cerimònia d'inauguració i el president del COI.

El debat populista, amb Biel Duran i Estel Solé, tractarà sobre els avantatges i inconvenients de dormir junts amb la parella o separats. Edgar Fornós comentarà la final d'"Eufòria" i entrevistarà els finalistes de la segona edició del concurs de música de TV3. I Joel Díaz tancarà el programa amb la secció "L'última i marxem".

Dimarts, 13 de juny (Plaça de la Font de Tarragona, davant de l'Ajuntament)

L'espai dirigit i presentat per Elisenda Carod recordarà el primer accident nuclear a la central de Vandellòs i l'alarma que va generar, només tres anys després de l'accident de Txernòbil. També donarà a conèixer l'opinió d'experts sobre com i cada quant s'ha de rentar la roba a la rentadora. I abordarà la rivalitat entre Reus i Tarragona, amb veus autoritzades defensant cada ciutat.

Dimecres, 14 de juny (Plaça de la Catedral  de Lleida, davant de l'Institut d'Estudis Ilerdencs)

Els oients descobriran el procés que va portar a la creació del pantà de Rialb, a la Noguera, i el trasllat del poble que ocupava el que ara és el fons de l'embassament. A la secció de cuina, amb Ada Parellada, es recordarà la figura de Pere Tàpies, la persona que més ha parlat de cuina i gastronomia a Catalunya Ràdio. I Elisenda Carod entrevistarà Renaldo i Clara, que també oferiran una actuació musical.

A més, a "Les notícies de veritat", amb Pau Torres, es recrearà el mític torneig de "birra-polvoró-birra" que cada any es fa durant l'Aplec del Caragol de Lleida. Serà la primera edició del torneig de Catalunya Ràdio.

Dijous, 15 de juny (Plaça de l'Ajuntament d'Igualada)

"La tarda de Catalunya Ràdio" d'aquell dia evocarà el Cap d'Any de Catalunya Ràdio del 2000 a Igualada, amb una entrevista a Xavier Graset, presentador del programa especial d'aquell Cap d'Any. I també recordarà el tancament perimetral de la vall d'Òdena en plena primera onada de la Covid, amb protagonistes que van viure aquelles circumstàncies.

Divendres, 16 de juny (Plaça del Vi de Girona)

El programa recordarà l'accident de l'Oca, la barca de l'estany de Banyoles que l'any 1998 es va enfonsar i va provocar la mort de 21 persones. I donarà context als 25 anys de Teatre de Guerrilla, amb entrevistes a Fel Faixedas i Carles Xuriguera.

També hi haurà temps de parlar d'amor a la ràdio. És a dir, de parelles que s'han format a la ràdio entre treballadors o entre l'entrevistador i el convidat. I "L'última i marxem" comptarà amb les aportacions de Lildami, Jair Dominguez i Neus Rossell.

#40anysTV3CatRàdio

catradio.cat/la-tarda-de-catalunya-radio
twitter.com/tardacatradio
instagram.com/tardacatradio
facebook.com/tardacatradio
spotify/tardacatradio
youtube/tardacatradio

catradio.cat/el-suplement
twitter.com/elsuplement
instagram.com/elsuplement
facebook.com/elsuplement

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut