Fugir per poder estimar, a "Latituds"
Fugir per poder estimar, a "Latituds"
Dilluns, a les 22.10

Fugir per estimar i ser, a "Latituds"

Aquest dilluns, 12 d'octubre, a les 22.10, "Latituds", el programa del 33 que fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, emetrà el segon episodi de la nova temporada, dedicada a la sostenibilitat, la pau i els drets socials. El documental d'aquest dilluns parlarà sobre asil i resistències LGTBI del Marroc a Barcelona.

Aquest tercer episodi de la nova temporada, que s'emetrà el dilluns 12 d'octubre, porta per títol "Fugir per estimar i ser" i mostra com, al Marroc, es criminalitzen les persones homosexuals i transsexuals, i es castiguen amb penes de fins a 3 anys de presó les relacions entre persones del mateix sexe. Algunes persones de la comunitat LGBTI resisteixen des de la clandestinitat, mentre que d'altres només veuen l'asil com a sortida. Però l'asil de les persones LGBTI no és fàcil. A l'estat espanyol el procés legal per obtenir protecció internacional sol ser lent i l'índex de denegació és elevat.  

Un documental de La Directa, elaborat per Víctor Yustres, Sònia Calvó i Victòria Oliveres, en col·laboració amb la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat (CCAR) i el Servei Civil Internacional (SCI) de Catalunya, amb el suport de Beca DevReporter de la Unió Europea, Lafede.cat - Organitzacions per la Justícia Global, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'Ajuntament de Barcelona. 

Latituds, el programa

El programa "Latituds" fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, a través de reportatges en què els protagonistes són els impulsors de projectes per superar els problemes que viuen. Amb un to positiu, especialistes de prestigi complementen la visió global del problema i les possibles solucions.  

En els següents capítols, "Latituds" tractarà, entre d'altres, els següents temes: "Fugir per estimar i ser", sobre asil i resistències LGTBI del Marroc a Barcelona; "Viure de l'aire", sobre el primer aerogenerador cooperatiu del sud d'Europa, a l'Alta Anoia; "La Justa Trama", sobre la xarxa de cooperatives brasilera d'economia social i solidària, que la FAO posa com a model de bones pràctiques; i "Cuidar entre terres", sobre qui sosté la vida de les famílies quan les dones migren.

tv3.cat/latituds
facebook.com/latituds
twitter.com/latituds

 

Anar al contingut