Francesc Xavier Mena: "Si no reduïm la taxa d'atur a la meitat, no haurem fet bé la feina"

El nou conseller d'Empresa i Ocupació es fixa l'objectiu de reduir l'atur a la meitat en una legislatura i, en declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", demana als sindicats un bany de realitat.

El nou conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, demana un bany de realitat als sindicats perquè no posin pals a les rodes a les mesures que s'han de prendre per tirar endavant l'economia del país. En unes declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, Mena s'ha fixat com a prioritat reduir a la meitat la taxa d'atur a Catalunya en aquesta legislatura.
Francesc Xavier Mena creu que cal la col·laboració dels sindicats per a la creació de noves empreses, i també per evitar que algunes de les que hi ha aquí tanquin o marxin a altres països. "No podem pensar en un món que no és el que ja és ni el que vindrà. I, per tant, aquesta és la realitat. I jo estic segur que els sindicats, com qualsevol persona, són conscients de la situació que hi ha i, per tant, si volem redreçar aquesta situació que ara no és la que volem, doncs crec que efectivament és necessari un bany de realitat."
En aquest marc, el nou conseller ha assumit com a propi el compromís electoral d'Artur Mas d'acabar aquesta legislatura reduint l'atur a la meitat. "En aquests quatre anys, hem de reduir dràsticament (...) jo diria que si no reduïm a la meitat la taxa d'atur, jo personalment, i això és una qüestió que m'hi poso jo més personalment, crec que no haurem fet bé la tasca."
Francesc Xavier Mena s'ha mostrat crític amb la reforma laboral aprovada pel govern espanyol, que ha considerat que "s'ha quedat a mig camí". El seu model fuig de grans acords corporatius globals i aposta per negociacions més puntuals i flexibles. "En aquest nivell més descentralitzat, empresa a empresa, se'ls ha de donar més autonomia a aquells emprenedors, a aquells treballadors perquè acordin el que considerin que és més convenient per ells. Sempre en un marc de protecció general". El conseller s'ha mostrat contrari el model de subsidi d'atur actual, que no incentiva, diu, el retorn al mercat laboral.
Anar al contingut