"Crims", una sèrie de "true crime"
"Crims", una sèrie de "true crime"
Dilluns, a les 22.05

Final de l'exitosa temporada de "Crims" amb el segon capítol del cas Castell

Dilluns, a les 22.05, a TV3, últim capítol de la segona temporada de "Crims", la sèrie de "true crime" creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir.

"Crims" és un èxit indiscutible. La segona temporada, quan falta un capítol, ha aconseguit una mitjana de 481.000 espectadors i un 18.8% de quota. Destaca la franja de 25 a 44 anys, amb una quota del 21,5%. A TV3, ha estat l'espai amb més audiència digital a la carta del mes d'abril, amb 177.000 usuaris únics i 768.000 reproduccions, establint un nou rècord d'audiència del programa. En total, des de l'inici d'emissió de la primera temporada fins al 2 de maig, "Crims" ha acumulat més de 3 milions de reproduccions a la carta.

La nit del primer ball de Carnestoltes que es permet després de quatre dècades de dictadura franquista acaba en tragèdia en un petit poble del Montsià. Una família que passejava per la muntanya ha trobat el cos sense vida d'una noia. La víctima ha patit un intent de violació i, després de defensar-se del seu agressor, ha acabat assassinada.

La vida tranquil·la no tornarà a ser mai la mateixa. És el 1982 i el cos encarregat de portar a terme la investigació és el de la Guàrdia Civil, amb tanta voluntat com falta de preparació. Després de mesos posant potes enlaire gairebé tot el Montsià, el cas s'arxiva sense cap culpable clar. Detectius privats, pàrquings de discoteques, personatges del cas Alcàsser, escoltes telefòniques, programes i una atípica parella de guàrdies civils, acompanyaran la família en una lluita de més de divuits anys contra l'oblit i la prescripció.

"Crims", una audiència incontestable

Aquesta temporada de "Crims" amb nou capítols emesos (a l'espera d'aquest desè), ha aconseguit una mitjana de 481.000 espectadors (12.000 més que la mitjana de la temporada anterior, que en va aconseguir 469.000) i un 18.8% de quota. Destaca especialment en el target de 25 a 44 anys, amb una quota del 21,5%, clarament per sobre de la mitjana.

El capítol més vist aquesta temporada ha estat l'emès el 26 d'abril titulat "Sant Ruf" (518.000 espectadors, 19.8% quota).

A nivell qualitatiu, el programa conduït per Carles Porta té un índex mitjà de 8.8 sobre 10, que millora una dècima l'índex qualitatiu de la temporada anterior (8.7 sobre 10). Destaca especialment, la bona nota del segment d'edat de 35 a 44 anys que valoren la sèrie amb un excel·lent (9.0).

A TV3, ha estat l'espai amb més audiència digital a la carta del mes d'abril, amb 177.000 usuaris únics i 768.000 reproduccions, establint un nou rècord d'audiència del programa. El vídeo de TV3 més vist del mes ha estat el capítol "Permanyer (Cap. 1)", amb més de 135.000 reproduccions. I, de fet, els 4 vídeos més vistos del mes són de "Crims".

Aquesta segona temporada ha acumulat, des del 22 de febrer i durant 7 setmanes, una mitjana setmanal de 192.510 reproduccions a la carta amb 71.570 usuaris únics. La temporada ha sumat, durant tota l'emissió per TV3, 1.534.044 reproduccions a la carta. Sent el capítol més vist, "Ca n'Amat" amb un total de reproduccions 155.580 i 96.277 usuaris únics.

Comparant les dades digitals de la primera temporada també es veu l'increment d'aquesta temporada. La primera temporada, des del 3 de febrer de 202 i durant 9 setmanes, va acumular de mitjana, 113.385 reproduccions amb 41.183 usuaris únics.

En total, des de l'inici d'emissió de la primera temporada fins al 2 de maig, "Crims" ha acumulat més de 3 milions de reproduccions a la carta i el capítol més vist ha estat "La bibliotecària Helena Jubany (capítol 1) amb 194.930 reproduccions.

A Catalunya Ràdio, d'on surt la idea original, "Crims" és també el programa líder en consum a la carta, amb 37.000 usuaris únics i 207.000 reproduccions a la carta. Els 4 àudios més escoltats del mes d'abril són d'aquest programa.

I després, "Per què matem?"

Tothom és capaç de matar. Una decisió equivocada és el que separa tothom de fer mal a algú de manera tràgica: un moment de bogeria al volant, un ganivet que llisca, una empenta... De la mà de psiquiatres, investigadors, forenses, policia científica, advocats, jutges i periodistes, el capítol final de la primera temporada de "Crims" analitzarà les raons que porten a matar, els mòbils dels crims, els "modus operandi" dels assassins, els escenaris dels crims, les autòpsies, la ment del criminal, la llei i el tractament que en fan els mitjans de comunicació.

"Crims", una sèrie de "true crime"

"Crims", la sèrie de "true crime" de TV3, creada amb la col·laboració de Goroka i True Crime Factory, que relata crims reals que han passat fa pocs anys a Catalunya: pura realitat per entretenir.

Carles Porta torna a presentar els casos des de l'estudi de ràdio amb una petita introducció abans de donar pas a cada capítol. La seva veu en off acompanyarà tot el capítol, amb el seu to i estil que atrapen i connecten amb l'espectador.

A "Crims" no hi ha "experts" parlant de la seva feina, hi ha "protagonistes" -directes o indirectes- de cada història, que relaten la seva participació en els fets, bé perquè ho van viure o bé perquè ho van investigar.

La sèrie, amb els nous 12 capítols, tornarà a crear seqüències i construirà personatges amb els quals l'espectador viurà un còctel de tensió i emocions: històries reals explicades amb elements i recursos de ficció. El cas de Ricardo Piris, el crim del carrer Santaló, les desaparicions de la urbanització de Ca n'Amat o el crim de la flor a l'orella, entre d'altres, són alguns dels nous casos, un total de nou, que es presentaran en aquesta nova temporada.

"Crims" neix del programa homònim de Catalunya Ràdio que explica crims reals a Catalunya de manera novel·lada.

#CrimsCastellTV3

tv3.cat/crims

twitter.com/crims_oficial

instagram.com/crims_oficial

Anar al contingut