Fernández Díaz diu que el fitxatge de Mascarell pot ser també una estratègia per les municipals

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona compara el partit de futbol entre les seleccions de Catalunya i Hondures amb un aquelarre independentista.

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, preveu que la incorporació de Ferran Mascarell al govern d'Artur Mas forma part d'una tàctica de CiU que pot mantenir en el futur. En una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Francesc Soler, el líder municipal dels populars ha dit: "Crec que s'està marcant un full de ruta en l'estratègia política de CiU que podria tenir la seva continuïtat també a les eleccions municipals".

Fernández Díaz reconeix que l'ha sorprès el fitxatge de Mascarell, procedent del PSC, perquè ocupi la cartera de Cultura: "Jo pensava que el que defensarien Artur Mas i CiU quan guanyessin les eleccions, i estic segur que ho pensaven molts catalans, era un model nítid alternatiu al partit socialista i no pas promoure unes polítiques d'aproximació i de coincidències amb els socialistes o amb un espectre ideològic ampli del que avui representa el PSC. Són coses que no deixen de sorprendre".

Segons el president del PP al consistori barceloní, "el canvi que necessiten Barcelona, Catalunya i Espanya és deixar enrere l'etapa Hereu, Montilla i Zapatero però no pas per substituir-la per una triple sociovergència Barcelona, Catalunya i Espanya, sinó per models i formes d'entendre la nostra societat de manera clarament alternativa al partit socialista".

Sobre el partit de futbol d'ahir a l'estadi de Montjuïc, on la selecció catalana es va imposar a la d'Hondures per 4 a 0, Alberto Fernández Díaz ha explicat: "No el vaig veure. Vaig veure [el programa de TVE] Españoles en el mundo, i no ho dic amb cap connotació perquè m'encanta i el veig amb els meus fills." Fernández Díaz, que és un gran aficionat al futbol i simpatitzant de l'Espanyol, ha fet aquesta reflexió: "Per mi aquests partits són més una concentració a favor de la independència de Catalunya que no pas un acte esportiu. No ens hem d'enganyar, està molt bé però al final no deixa de ser un aquelarre independentista amb una pilota al centre del camp, no ens enganyem. El dia que no hi hagi aquesta connotació política, només faltaria, jo m'hi sentiré identificat com qualsevol altre perquè no deixa de jugar Catalunya i, per tant, juga l'equip de casa meva."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut