Dilluns, "Feminismes en moviment al Senegal", a "Latituds"
Dilluns, "Feminismes en moviment al Senegal", a "Latituds"
Dilluns, a les 00.50

"Feminismes en moviment al Senegal", a "Latituds"

Dilluns, 5 de desembre, a les 00.50, "Latituds", el programa del 33 que fomenta la reflexió i el debat sobre activitats que poden millorar la societat, emetrà el documental "Feminismes en moviment al Senegal". Una producció sobre entitats que als afores de Dakar treballen, des de l'economia social i solidària, contra les violències de gènere.

Al Senegal els feminismes avancen. Les dones d'una societat condicionada per la tradició, la religió i la pobresa guanyen terreny lluita rere lluita. Després d'haver obtingut el reconeixement legal de drets com que les nenes estudiïn, l'accés a la feina i a la participació política, ara la lluita s'enfoca cap a la independència econòmica, la fi del matrimoni infantil i la implicació dels homes en la igualtat i la protecció dels drets de les dones.

Per donar-hi suport, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament finança projectes de dones en perspectiva feminista i de construcció d'espais d'emancipació i d'articulació.

"Feminismes en moviment al Senegal" és una producció de Televisió de Catalunya, produïda per Quepo, amb direcció de Pablo Zareceansky, guió de Gemma Parellada i producció executiva de Sonia Ros. Amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

"Latituds"

El programa "Latituds" fomenta la reflexió sobre activitats que poden millorar la societat, a través de reportatges en què els protagonistes són els impulsors de projectes per superar els problemes que viuen.

En els pròxims capítols de la nova temporada, "Latituds" tractarà, entre d'altres, els temes següents: "Finances que transformen. Les finances ètiques cooperatives a Barcelona", sobre projectes de transformació social possibles pel suport de les entitats cooperatives de finances ètiques. La temporada acabarà amb el documental "Empoderament de noies afrodescendents a Colòmbia", sobre el poder femení juvenil en la lluita contra el racisme i per a la transformació social, des de la diversitat de raça, d'orientació sexual, rural/urbà, etc.

tv3.cat/latituds

facebook.com/latituds
twitter.com/latituds

Anar al contingut