Fake Night
Fake Night
Estrena, dijous, a les 22.45

"Fake night", l'enginy de convertir una entrevista en una cosa diferent

Avui s'ha presentat per videoconferència el nou programa de TV3 "Fake night", una producció de TV3 en col·laboració amb Brutal Media i que s'estrenarà dijous, a les 22.45, després de "Polònia". Santi Millán serà el primer convidat.

Un programa en què realitat i ficció es barregen en una entrevista impossible. Oriol Parreño és el director d'un programa de televisió i té la missió de fer història. Tothom sap que no serà així.

A la presentació, hi ha assistit Vicent Sanchis, director de TV3; Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Actualitat de TV3; Carol Saliner, productora executiva de Brutal Media; Pau Escribano, director de "Fake night"; i Oriol Parreño, subdirector i presentador del programa.

"Què és ‘Fake night'? No és fàcil d'explicar. És una entrevista, sí, un gènere que tots coneixem, però és també un programa d'autor amb el rostre visible d'Oriol Parreño. Ell vol fer una entrevista, un gènere conegut per tothom però que, a ‘Fake night', es converteix en una cosa diferent. Es proposen fer la millor de la història i a partir d'aquí realitat i ficció es barregen", ha començat explicant el director de TV3, Vicent Sanchis. "L'entrevista és important i dona el sentit al programa. Però no és l'únic que s'hi trobarà, també hi ha la bogeria i l'enginy de convertir-la en una cosa diferent."

"Fer televisió és cada cop més difícil, perquè cada vegada hi ha més competència, menys recursos i les fórmules s'esgoten. Cal inventar-ne de noves. En aquest cas tenim una gran proposta. Una gran idea amb gent que l'ha treballada de manera professional i imaginativa", ha afegit Sanchis.

"Ens va cridar l'atenció que era una proposta diferent, innovadora i molt arriscada. Es veuen moltes entrevistes a la televisió pública, és un gènere que tenim molt per la mà, però sempre des de l'ortodòxia més clàssica, i quan va venir la gent de Brutal Media ens va agradar la idea de subvertir el gènere, de girar i canviar-lo",  ha dit Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Actualitat de TV3. "Tots els ingredients que ens van proposar encaixaven a la perfecció, començant per Oriol Parreño, un professional que coneixem d'altres propostes i que té un humor particular, una mirada singular i amb un to sui generis. Tot això, acompanyat d'aquesta idea de l'entrevista que no existeix, el programa que no s'acaba fent mai, i com ell se l'imagina és el que ens va enamorar.

"És una manera molt diferent d'aproximar-nos a personatges que ja han entrevistat moltes altres vegades. Però si formules l'entrevista, si preguntes de manera diferent, es generen respostes diferents i, en conseqüència, es podran veure els convidats també d'una altra manera. No a través de l'encicloplèdia, sinó a través de l'humor i el surrealisme d'aquesta bogeria col·lectiva de personatges que existeix a ‘Fake night', que parodia també el món de la tele, els egos, els guionistes, les jerarquies que s'estableixen i evidencia que no tot és el que sembla," ha afegit Trepat.

"El protagonista de ‘Fake night' és Oriol Parreño, que és un personatge molt peculiar a qui TV3 ha encarregat un programa nou que suposadament està cridat a fer història de la televisió. Els espectadors assisteixen a la preparació d'un programa, i a tots els obstacles que trobarà. I, sobretot, seran testimonis de com s'imagina que serà aquesta suposada entrevista perfecta i que acabarà sent molt diferent. En aquest cas la ficció sempre supera la realitat.", ha explicat Carol Saliner, productora executiva de Brutal Media.

"Fake night" està basat en el genere de l'entrevista, però està hibridat amb la comèdia, amb l'humor i amb imaginar situacions impossibles. També és un format molt coral.

"En els sis capítols que s'emetran apareixen fins a 35 cares molt conegudes de tots els àmbits, a banda dels protagonistes de cada un dels capítols, que són Santi Millán, sor Lucía Caram, Jorge Cadaval, Josep Cuní, Sergi López i Martina Klein. A més, els espectadors de TV3 podran retrobar-se amb cares conegudes com Manel Fuentes, Antoni Bassas, Quim Masferrer, Òscar Dalmau, Sebastià Darbó, Pilarín Bayés, Miquel Montoro, Mercè Comes, Toni Soler, Patri Jordan, Raquel Sans, Corbacho i Jair Domínguez, entre d'altres", ha detallat Saliner.

Saliner també ha destacat "la generositat, l'entrega, el sentit de l'humor i el gran nivell actoral que tenim i del qual no som conscients".

"‘Fake night' no és un format fàcil d'explicar, però no és un programa complicat d'entendre quan es veu. Hi ha una part de ficció que és realitat i la realitat és ficció, però no caldrà prendre apunts mentre es mira... no deixa de ser una entrevista, entrevistes reals farcides amb una part de ficció", ha explicat Pau Escribano, director del programa.

No hi ha les mateixes localitzacions a les entrevistes. Cada capítol té un principi i un final diferent, amb cameos diferents i està fet a mida dels entrevistats basat en el seu present, passat i el que ha viscut.

"Vam portar sor Lucía Caram a un karaoke, Cuní a una peixateria, Sergi López a l'infern o coses més emotives com que, Cadaval, el vam portar al Teatre Romea que és on es van conèixer els seus pares... Estem molt agraïts als entrevistats, amb algun d'ells vam estar tot un dia gravant, i amb el fet que juguessin, amb el fet que l'entrevista, en realitat, només rau en la imaginació de l'Oriol", ha concretat Escribano. "De fet, és un programa en què fèiem el guió del que seria el programa, gravàvem l'entrevista i després, en funció de com havia anat o de si ens havien contestat de manera diferent del que havíem pensat, fèiem reescriptura del guió del programa."

"No sé si són les millors entrevistes de la història de la televisió, però hem aconseguit que es vegi una versió diferent de cada un dels entrevistats. Portar-los a unes localitzacions diferents crea també un altre univers de preguntes i es podran veure uns convidats que parlen d'ells i de com han arribat on són, de les seves trajectòries, que és el fet més interessant.", diu Oriol Parreño, presentador i subdirector del programa. "A banda, es juga molt amb errors meus, amb preguntes que faig i que no toquen, que si ells no veuen una cosa bé, m'ho diuen creant la meva inseguretat... El meu personatge rep un encàrrec que el sobrepassa i actua com una muntanya russa... és el meu jo, però a l'extrem."

"Aquesta manera de riure's de la televisió també és interessant. Perquè quan algú ha de preparar un programa, ha de parlar amb attrezzo, amb grafisme, ha d'anar a direcció... i tot això l'espectador ho veurà. I algun cop tota aquesta gent són qui són, i d'altres no són qui són...", ha afegit Parreño.

tv3.cat/fakenight

Anar al contingut