Èxit de participació en l'acció "Tu hi toques?" de Catalunya Ràdio dins la 64a edició del Concurs Maria Canals

Durant tot el dia, el grup d'emissores de Catalunya Ràdio ha fet lluir aquesta acció amb una programació completa i variada amb la música com a protagonista, amb la participació dels realitzadors de Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat.cat. El piano de cua situat a la porta de l'emissora ha convocat artistes com Judit Neddermann, Miquel Tejada, Quico Pi de la Serra i Amaia i Alfred d'"OT 2017", entre la vintena d'intèrprets que hi han participat, a banda de músics espontanis.

Amb un notable èxit d'artistes convidats i altres d'espontanis, Catalunya Ràdio celebra durant tot el dia la iniciativa "Tu hi toques?", dins la 64a edició del Concurs Internacional Maria Canals, que distribueix pianos en diversos espais públics de Barcelona, Catalunya i Espanya. L'acció ha començat a les vuit del matí i acabarà a dos quarts de vuit del vespre.

Durant tota la jornada, Catalunya Música ha convidat a tocar el piano un ampli ventall de professors i estudiants de piano provinents de les principals escoles de música del país: el Conservatori Municipal de Música de Barcelona, l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), el Conservatori del Liceu, l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell i el Taller de Músics. Hi han participat intèrprets com Daniel Ferruz, Michael Davidov, Martín Soto i Maria Solé, Cèlia Margalef, Misaki i Asami Pascual, Ramon Serra, Miquel Muñoz, Dani Zoppetti, Ester Vela, Emma Fernández, Héctor Colom amb Albert Pla i Adam Ainouz.

A la jornada, també s'hi ha afegit el canal de música i cultura iCat. El programa "Els experts", amb Albert Miralles i Roger Seró, ha rebut Judit Neddermann i la seva germana Meritxell, que han interpretat "Vinc d'un poble", el tercer single de "Nua", el nou àlbum de la cantautora catalana.

L'acció del piano al carrer ha format part de la programació de Catalunya Ràdio, amb actuacions com la del pianista Miquel Tejada, que ha interpretat músiques de sèries famoses per fer un concurs amb els oients a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas. Tot seguit, l'"APM?", encapçalat per Xavi Cazorla, ha fet la seva pròpia versió de la cançó d'Eurovisió d'aquest any, com a aperitiu abans de rebre els convidats del "Popap".

El programa de tendències a les xarxes socials, amb Mariola Dinarès, ha conversat amb els intèrprets autèntics de la cançó, Alfred i Amaia, la parella de moda d'"Operación Triunfo 2017". Enmig d'una gran expectació, els joves cantants han interpretat al piano "City of stars", de la pel·lícula "La la land", i "Tu canción", el tema que representarà Espanya a Lisboa al Festival d'Eurovisió. Ha presenciat l'actuació la cantant Judit Neddermann, autora de la cançó "Mireia", que la parella assegura que els va unir.

A primera hora de la tarda, ha passat pel piano el músic Àlex Torío al "Catalunya migdia". A continuació, al programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, hi ha actuat tant Xavi Lloses com el trio format per Quico Pi de la Serra amb Francesc Borrull i Amadeu Casas.

Per cinquè any consecutiu, Catalunya Música s'afegeix a aquesta acció en un acord entre el Concurs Maria Canals i la CCMA, que s'emmarca dins de les activitats de l'OFF Concurs. L'objectiu de l'associació del concurs és trencar les barreres socials, culturals i mentals que hi ha entre la majoria de la població en relació amb la música en general i el piano en particular, que en aquesta jornada es posa a l'abast de qualsevol persona, encara que no hagi tocat mai aquest instrument.

 

#JoHiToco

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

 

iCat.cat

facebook.com/iCat

twitter.com/iCatpuntcat

 

Barcelona, 6 de març  del 2018

 

Anar al contingut