Roger de Gràcia amb un grup d'oients
Roger de Gràcia amb un grup d'oients

Èxit de participació a la jornada de portes obertes dels 35 anys de Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio ha celebrat els 35 anys en antena amb una jornada de portes obertes en què els oients han visitat les instal·lacions del grup d'emissores a l'avinguda Diagonal, 614, de Barcelona.

Mònica Terribas, Roger de Gràcia, Màrius Serra i l'equip de l'APM?, entre altres, són cares conegudes que han saludat els oients durant la visita. També els han adreçat unes paraules de benvinguda el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i el cap de Continguts, Santi Faro.

Catalunya Ràdio va començar les emissions el 20 de juny del 1983 i avui, 21 de juny, amb motiu del 35è aniversari, els oients visiten les instal·lacions de la ràdio pública i nacional de Catalunya a la Diagonal, 614, de Barcelona, des de les deu del matí fins a les vuit del vespre. La jornada ha començat amb totes les invitacions exhaurides i Catalunya Ràdio ha duplicat els grups d'oients des de primera hora, atesa l'allau de demandes rebudes.

Durant la visita, els grups d'oients s'han fet fotos amb algunes de les principals veus de l'antena; coneixen la història de Catalunya Ràdio; han vist les redaccions d'alguns programes -"El matí de Catalunya Ràdio", "Estat de Gràcia", "El suplement", "Popap", "APM?", "Tot gira", "Solidaris" o "La finestra indiscreta"- i departaments -Informatius, Cultura, Esports o Departament d'Assessorament Lingüístic-; han escoltat com es fan les promocions i la publicitat de les emissores i dels programes, i han cantat l'indicatiu de Catalunya Ràdio, l'han gravat i l'han pogut veure al web catradio.cat.

Els visitants també han passat per la sala el control central, que coordina la xarxa d'emissores i de repetidors de Catalunya i les connexions externes amb les delegacions, unitats mòbils, corresponsals, col·laboradors o enviats especials, i per alguns dels 16 estudis de gravació, com els de Catalunya Música i iCat. I finalment, han assistit de públic durant l'emissió en directe dels programes a l'estudi 1, el més modern de les instal·lacions de Catalunya Ràdio, amb nou disseny acústic i d'il·luminació i equipat amb tres càmeres que li donen les propietats d'un plató de televisió, per realitzar algunes de les entrevistes i programes amb valor informatiu.

Altres espais de Catalunya Ràdio que han conegut els oients són la Discoteca, amb un fons de 130.000 discos en format de vinil i CD, amb milers de cançons que ja fa anys que es digitalitzen, o la unitat mòbil UM11.21 Mercedes Vito (coneguda popularment entre els professionals de la ràdio com "La Merche"), dotada amb la tecnologia més avançada, que permet fer un programa sencer des de qualsevol punt del planeta. I a la sortida de la visita, els oients s'han fet selfies amb un gran micròfon inflable situat a la porta de l'emissora.

 

 

Anar al contingut