Èxit de les apostes dels continguts de prime time i digitals de TV3 i dels formats podcast de Catalunya Ràdio

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Rosa Romà; el director de TV3, Sigfrid Gras, i el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, han comparegut al Parlament davant la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA.

A la sessió d'avui, i en resposta a les necessitats de finançament de la CCMA, la presidenta de la corporació ha concretat que "per afrontar els reptes que ens hem marcat en el Pla Estratègic, que presentarem en les pròximes setmanes, ens cal un finançament adequat. Hem de tenir uns continguts de prime time i digitals de qualitat i competitius, generar nous formats de podcast i crear continguts transmèdia que permetin donar resposta a les noves necessitats dels consumidors". 

Sobre la cobertura del Mundial de futbol que es disputa a Qatar, Rosa Romà ha explicat que els mitjans de la CCMA, més enllà del seguiment de l'actualitat esportiva, que genera un alt interès informatiu, posen el focus en molts altres aspectes socials, polítics i de vulneració de drets humans: "El Mundial representa una oportunitat per informar d'aquestes realitats molt preocupants."  

El diumenge 18 de desembre és el dia de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. La 31a edició està dedicada a la sensibilització i divulgació sobre la salut cardiovascular, i a l'impuls de la recerca científica, "amb l'objectiu –ha explicat la presidenta– d'aconseguir reduir al màxim la mortalitat i que els pacients visquin més anys i amb més qualitat de vida". En relació a la campanya "Quan el cor s'atura... La Marató sempre batega", la presidenta de la CCMA, que també ho és de la Fundació La Marató, ha explicat: "Ha causat un gran impacte. Volíem posar de relleu que qualsevol persona en qualsevol moment pot patir una malaltia cardiovascular i, amb la implicació dels professionals, vam aconseguir l'efecte sorpresa. Com a televisió pública hem de generar debat i reflexió." 

Romà també ha recordat que aquest diumenge es posa a la venda el disc de La Marató: "El disc té un llarg recorregut i sempre ha estat un èxit; el més venut en un sol dia en els últims 10 anys... Això ens fa estar molt orgullosos i esperançats per tornar a repetir aquest èxit." 

Sigfrid Gras, interpel·lat a fer una valoració sobre el prime time de TV3, ha manifestat: "N'estem molt orgullosos. Han passat uns mesos i ja podem fer balanç i reflexió. 'Crims', per exemple, es supera cada setmana i –ha anunciat– ja hem arribat a un acord amb les productores que ens permet garantir la continuïtat del programa tant a la tele com a la ràdio, en els pròxims anys." Ha destacat l'èxit de tot els prime time fent incidència en "Òpera prima", "un programa de servei públic que ha tingut molt bon resultat", o el "Sense ficció" sobre la Sagrada Família, que una vegada més ens demostra l'encert d'apostar en prime time per un programa de documentals de qualitat. 

Ha parlat de la pròxima estrena d'"Eufòria Dance" el mes que ve, de la nova temporada d'"Eufòria", "que serà al febrer o al març", i del concert que es va enregistrar al Palau Sant Jordi i que s'emetrà pròximament. 

El director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, ha parlat sobre el nou podcast de música occitana "Sons occitans", estrenat recentment a la web i l'app de Catalunya Ràdio: "És una missió i obligació donar cabuda a productes d'aquesta realitat lingüística, i creadors que normalment no tenen espai en els grans mitjans, ara el tenen. A més, estem pensant en aprofitar aquest contingut i posar-lo també a l'antena."  

Borda també ha parlat en general de l'aposta dels podcasts: "Tenim la missió de generar continguts de qualitat en tots els àmbits que sigui possible i podcasts com 'Sons occitans' o 'La Vermella', sobre doblatge, ens permeten arribar a comunitats molt concretes". També n'ha anunciat un que s'estrenarà properament presentat per Roger de Gràcia, que ja va fer "Caçadors de paraules", dedicat a la llengua. I ha reblat: "Seguirem per aquesta línia i, en la mesura que tinguem recursos, hi anirem invertint." 

Anar al contingut