Èxit de la primera formació per a famílies sobre la gestió de les pantalles a l'estiu 

3Cat impulsa l'acompanyament per al benestar digital de les famílies per mitjà del SX3  

La sessió "Famílies, estiu i pantalles" ha posat sobre la taula la necessitat d'aprendre a gestionar l'ús dels dispositius digitals de forma saludable i ha donat eines als participants per avançar cap al benestar digital. Organitzada per la Generalitat de Catalunya, el SX3 i la Fundació MWCapital, la jornada va omplir la Sala Cotxeres del Palau Robert, divendres a la tarda, en una iniciativa que forma part de la mostra immersiva "Recorda el futur". 

En un moment en què els infants passen més hores davant les pantalles i la gestió d'aquest consum no és fàcil per a les famílies, la formació "Famílies, estiu i pantalles" va posar el focus a fomentar hàbits digitals saludables a casa i descobrir estratègies pràctiques per gestionar l'ús de pantalles. La sessió va constar de dues parts: la primera, una conferència de Jordi Camós, divulgador, professor i expert en tecnologia, i la segona, més pràctica, amb la docent i assessora pedagògica Montse Jiménez, que va presentar "Les pantalles nostres de cada dia", el primer joc de cartes que combina l'escolta activa amb alternatives contrastades per una criança digital constructiva, dialogada i empoderant. 

El periodista de 3Cat David Bassa, autor del llibre "Pantalles: que no et dominin!", va conduïr la sessió, en la qual van participar Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital del Departament d'Empresa i Treball de la  Generalitat; Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de 3Cat, i Eduard Martín, CIO de  MWCapital. La jornada, que també va comptar amb la col·laboració de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, formava part de la programació de l'exposició "Recorda el futur", una mostra immersiva impulsada per MWCapital i la Generalitat al Palau Robert, que acosta a la ciutadania els avenços que es van presentar al MWC Barcelona.     

Aquesta formació ha donat el tret de sortida a la formació per a adults del SX3. és un nou pas del SX3 en l'acompanyament per al benestar digital de les famílies, seguint la iniciativa de la SX3 Academy, la primera escola de drets digitals dels infants adreçada a professors, i de l'especial de l'informatiu "InfoK" per a nens i nenes "Pantalles: que no t'enganxin". Una iniciativa que s'emmarca en l'aposta de 3Cat pels continguts de servei públic per conscienciar la societat dels riscos de les noves tecnologies. 
 

Anar al contingut