Preestrena de "Vilafranca" al Casal Societat la Principal de Vilafranca del Penedès
Preestrena de "Vilafranca" al Casal Societat la Principal de Vilafranca del Penedès

Èxit de la preestrena de "Vilafranca", una coproducció que divendres s'emet a TV3

Ahir al vespre, la preestrena de "Vilafranca" va donar el tret de sortida als actes de festa major de la ciutat. En un acte al Casal Societat La Principal de Vilafranca del Penedès i davant d'una sala plena de públic, va tenir lloc la presentació de la coproducció de TV3 i Diagonal TV, dirigida per Lluís M. Güell, que es podrà veure a TV3 aquest divendres, a les 21.55.

L'acte va començar amb una catifa vermella per on van passar els actors Anna Ycobalzeta, David Vert, Marc Rius, Laia Manzanares, Manuel Veiga, Alicia Pérez i Lluïsa Castell, bona part dels protagonistes de la coproducció. Després d'una sessió de fotografies i de la presentació, va començar la projecció en primícia per als espectadors de Vilafranca.

Divendres, 31 d'agost, després del "Telenotícies vespre", TV3 estrenarà la coproducció "Vilafranca", una història de conflictes familiars basada en un dels muntatges teatrals de més èxit del dramaturg Jordi Casanovas, que el director Lluís M. Güell s'ha encarregat de traslladar a la pantalla. La "TV movie" té un repartiment de luxe encapçalat per Joan Pera, que també compta amb Carme Sansa, Alicia Pérez, David Bagès, Anna Ycobalzeta, Manuel Veiga, David Vert, Georgina Latre, Laia Manzanares i Marc Rius.

La pel·lícula narra la història d'una família de Vilafranca que es reuneix per fer el dinar de festa major al voltant del pare, malalt d'Alzheimer. I ahir al vespre, coincidint amb l'inici dels actes de festa major de la capital de l'Alt Penedès, es va fer la preestrena, a la mateixa ciutat on transcorre tota la pel·lícula.

A aquesta projecció que va tenir lloc al Casal Societat La Principal de la capital de l'Alt Penedès, hi van assistir la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach; el director de TV3, Vicent Sanchis; el director de "Vilafranca", Lluís M. Güell, i l'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, acompanyat per membres de l'equip de govern municipal.

Lluís M. Güell ha destacat la universalitat de la història de "Vilafranca" com a gran valor d'aquesta producció: "Això pot passar aquí, a Vilafranca, a Barcelona i a Toronto, és universal absolutament, és la complexitat del drama familiar. La "TV movie" és un viatge per aquesta complexitat dramàtica", ha explicat.

"Vilafranca" és una coproducció de TV3 i Diagonal Televisió, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

Sinopsi

El 30 d'agost del 1999, diada de Sant Fèlix, la gran dels tres fills del Pere i l'Aurèlia, la Cristina, convida tota la família a dinar a casa seva, perquè sent la responsabilitat de mantenir la família unida, ara que la figura del pare, malalt d'Alzheimer, està desapareixent. Per primer cop no ha sabut recordar el nom de la seva filla gran, i li han desaparegut la majoria dels records.

La família ha rebut una oferta de compra d'unes vinyes del pare que s'han revalorat, i aquesta oportunitat de negoci fa que es formin aliances per gestionar, d'amagat de la Cristina, la venda i, de retruc, el repartiment de la resta de l'herència. La Cristina, evidentment, no hi està d'acord i comença a sospitar que hi ha mar de fons. 


Fitxa tècnica

Direcció                                                         Lluís Maria Güell
Guió                                                               Jordi Casanovas
Producció executiva Diagonal TV                 Albert Sagalés
Producció delegada TV3                               Esther Dueñas
Direcció de fotografia                                    Sergi Bartrolí
Música original                                               Xavier Capellas
 

tv3.cat/ficcioicinema

 

Anar al contingut