Èxit de la festa gastronòmica dels 30 anys de "La nit dels ignorants 3.0" al castell de Sant Gregori

L'equip del programa "La nit dels ignorants 3.0" de Catalunya Ràdio, amb Xavier Solà al capdavant, ha commemorat avui l'aniversari amb un dinar amb 225 oients al castell de Sant Gregori. L'àpat l'ha confeccionat el xef Pep Nogué amb els 30 ingredients seleccionats durant nou mesos pels mateixos oients.

El programa "La nit dels ignorants 3.0" ha celebrat avui el seu trentè aniversari amb un dinar al castell de Sant Gregori, a la vall de Llémena (Gironès), confeccionat pel xef i gastrònom Pep Nogué amb "els 30 ingredients per celebrar els 30 anys" escollits pels oients del programa. L'equip de "La nit dels ignorants 3.0", encapçalat pel periodista Xavier Solà i integrat per Oriol Fidalgo, Pau Venteo, Rosa Bartroli i Aina Grau, ha participat en la festa gastronòmica amb 225 oients, i també hi ha assistit el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

La festa gastronòmica ha consistit en un aperitiu a la Sala Noble del castell amb copa de cava i tastet de somaia, un banquet a l'Hivernacle amb fesols de Santa Pau amb bacallà i emulsió d'olives i anxoves de l'Escala, sopa d'alls i farigola amb cargols, formatge macerat amb oli d'herbes fresques, cremós d'alvocat amb còctel de musclos, trinxat amb escarola i cols de Brussel·les, i platillo de xai amb botifarra i bolets. Per postres, un pastís de formatge i cireres amb gelat d'arròs amb llet i "crumble" de postres de músic. El cafè i les infusions amb xuixets de Girona i moscatell han tingut lloc a l'Era del castell, amb una actuació en directe del grup Son de la Rambla, de música tradicional cubana.

Els oients de "La nit dels ignorants 3.0" que han assistit a la celebració han pogut col·laborar també amb un recapte d'oli i llaunes de conserves de peix a benefici del Banc d'Aliments.

"La nit dels ignorants 3.0", que és líder de la seva franja d'emissió a la matinada des de fa dos anys (24.000 oients de l'última onada de l'EGM), va rebre el mes d'abril passat una menció d'honor als darrers premis Ràdio Associació de Catalunya per la seva trajectòria de 30 anys. El jurat va destacar que el programa "ha esdevingut un clàssic modern de la programació de Catalunya i s'ha convertit en una icona de la intel·ligència col·lectiva". Els realitzadors que han precedit Solà al capdavant del programa, en els 30 anys d'història, són Carles Cuní, Sílvia Tarragona, Ariadna Ferrer, Joan Bosch i Mireia Mallol.

El programa de les matinades de Catalunya Ràdio comparteix les preguntes i respostes més xocants i curioses dels ignorants radiofònics, cada cop més nombrosos, a través de tots els canals de comunicació i durant les 24 hores del dia. En la temporada que en fa trenta, l'espai conté les seccions "Què es pregunten els ciutadans?", que surt al carrer per combinar els interrogants i les respostes dels ciutadans amb les dels oients a les xarxes socials; "Preguntes que fan pensar", l'entrevista amb un personatge conegut; "Ignorants, petits i grans", amb les qüestions dels més joves; "Viquipedistes empedreïts", que destaca les aportacions que es van penjant a la Viquipèdia de forma voluntària; "Mapa d'amics", la cadena de voluntariat que ja és la més gran que mai s'ha fet, amb més de 600 persones, i "La música", la cançó escollida pels oients amb què el programa s'acomiada cada nit.

"La nit dels ignorants 3.0" s'emet de diumenge a dijous, d'1.05 a 3.00.

catradio.cat/ignorants

facebook.cat/ignorants

twitter.com/ignorants

Anar al contingut