Èxit de convocatòria de la preestrena de la coproducció de TV3 "Alguns dies d'ahir" amb els seus protagonistes  

L'equip artístic i tècnic d'"Alguns dies d'ahir" va ser el protagonista de la presentació de la pel·lícula al Cinema Phenomena de Barcelona. El telefilm és una coproducció de Focus amb TV3, escrita per Jordi Casanovas i dirigida per Kiko Ruiz Claverol, que té com a protagonistes Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar. La banda sonora és del músic Pep Sala.

Després de la preestrena, "Alguns dies d'ahir" s'emetrà a TV3 aquest divendres, a les 22.05, a "La gran pel·lícula". 

A la preestrena, ahir al vespre, hi van assistir el cap de Ficció i Cinema de TV3 i productor executiu de la pel·lícula, Oriol Sala-Patau; el productor executiu de Focus, Xavi Viza; el director del film, Kiko Ruiz Claverol; l'autor d'"Alguns dies d'ahir", Jordi Casanovas; els actors protagonistes, Abel Folk, Míriam Iscla, Marta Ossó i Francesc Cuéllar, i el compositor de la banda sonora, Pep Sala.     

Amb l'estrena de la versió teatral d'"Alguns dies d'ahir" a La Villarroel, per primera vegada el dramaturg Jordi Casanovas portava els fets de l'1 d'octubre del 2017 als escenaris. Després de dues temporades d'èxit al teatre, l'obra fa el salt a les pantalles i s'ha convertit en una pel·lícula per a televisió, amb l'adaptació del mateix Casanovas i la direcció de Ruiz Claverol.  

El cap del Departament de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau, ha definit la producció com "una mirada plural i diversa sobre els fets ocorreguts a Catalunya aquests darrers cinc anys. Tothom es podrà veure reflectit en algun dels personatges que protagonitzen aquesta ficció, que compta amb unes interpretacions en estat de gràcia i la curosa direcció de Kiko Ruiz Claverol. Convidem a tot tipus de públic a reviure aquells moments convulsos, coincidint amb l'efemèride del Primer d'Octubre". 

"Em fa molt feliç que una cosa que s'ha fet pel teatre es passi a la pantalla. Veurem les emocions en primer pla", va explicar l'autor del text, que també n'ha fet l'adaptació televisiva, Jordi Casanova, durant la presentació. I Kiko Ruiz Claverol hi va afegir: "Entrem a viure amb una família de quatre persones que tenen punts de vista diferents i veiem com els ha afectat el conflicte polític". 

Sinopsi 

L'argument d'"Alguns dies d'ahir" gira entorn d'una família que viu en una població de prop de Barcelona, que veu sacsejada la seva quotidianitat amb els fets polítics del setembre i l'octubre del 2017. El nucli familiar està patint pel progressiu distanciament dels pares. La mare, la Rosa (Míriam Iscla), és una professora d'institut, apartada temporalment de la docència, que durant aquestes setmanes convulses farà un viatge de cura i redempció. El pare, el Jaume (Abel Folk), és un petit empresari força discret, que s'acaba involucrant en l'organització local del referèndum. La Laura (Marta Ossó), la filla gran, està a punt d'anar-se'n a viure a Barcelona amb la seva parella, la Carla, però els fets polítics al voltant del referèndum de l'1 d'Octubre posen en crisi la seva relació. El Jofre (Francesc Cuéllar), el seu germà, és un jove amb una feina precària que troba en el projecte del referèndum un incentiu vital molt valuós. 

"Alguns dies d'ahir" és una història de maduració i de cura, d'una família que aprèn a trencar-se i a separar-se sense fer-se mal i sense provocar-se traumes. Una família que aprèn a comprendre els pensaments i les postures dels altres a mesura que tot es va crispant més i més a fora de casa seva. Una família que fa tot el possible per conversar i per entendre's, perquè, en el fons, s'estimen i es respecten. Una família que trobarà la manera de perdonar i de curar les ferides produïdes durant tot aquest procés. 

Equip 

Autor: Jordi Casanovas  
Director: Kiko Ruiz Claverol  
Director de fotografia: Rai Lorda 
Director d'art: Pep Oliver  
Ajudant de direcció: Albert Sagrera  
Producció executiva: Isabel Vidal i Xavier Viza  
Direcció de producció: Gloria Casanova i Mónica Tesconi  
Cap de producció: Irene Peraire 
Producció executiva Televisió de Catalunya: Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas 

tv3.cat/ficcioicinema 

#DiesdAhirTV3 
 

Anar al contingut