Els matins
"Els matins"
DEMÀ, A LES 8.30

Eva Granados, portaveu del PSC al Parlament, a "Els matins"

Demà, dimecres, a partir de les 8.30, "Els matins", el programa dirigit i presentat per Lídia Heredia, entrevistarà la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, per parlar sobre el catorzè congrés, previst per a la setmana que ve, després que s'hagin conegut els documents que es posaran a votació. A més, es comentaran qüestions relatives a l'última reunió del PSOE i ERC per a la investidura.

Analitzant el CO2
"Els matins" estarà pendent de l'informe del Global Carbon Project, el consorci científic mundial que inclou la NASA, que mesura els efectes del carboni i altres gasos en el clima. Se n'analitzaran els resultats amb Pep Canadell, director executiu d'aquesta institució.

La tertúlia del programa
Comentaran tota l'actualitat Neus Tomàs, Jordi Mercader i Antonio Baños.

Assistents de veu en català
L'Alexa, l'assistent de veu d'Amazon, amb milions de frases ja recopilades en més de 150 idiomes, ara està aprenent català. L'Albert Cuesta explicarà quins passos s'han de fer i si cal tenir un altaveu intel·ligent per entrenar-la.

A l'estranger
L'equip d'"Els matins" es traslladarà a Londres. La setmana que ve hi ha eleccions generals al Regne Unit i Sergi Mulero ens explicarà moltes curiositats sobre el sistema electoral britànic, com ara que les urnes poden arribar a estar col·locades en bugaderies o pubs o que no cal presentar documentació per votar.

Entendre el que es llegeix
Un de cada set infants a Catalunya no entén els llibres, tot i que ha après a llegir... Els espectadors podran conèixer si aquesta és una dada que ha crescut en els últims anys o es manté, amb Lluís Mas, coordinador del projecte LECXIT de la Fundació Jaume Bofill, en què un voluntari acompanya en la lectura un nen amb dificultat perquè entengui el que llegeix.

Recerca premiada
El programa acabarà conversant amb Licia Verde i Marc Güell, Premi Nacional de Recerca i Premi Nacional de Recerca al Talent Jove 2018, respectivament.

tv3.cat/elsmatins
facebook.com/elsmatins
twitter.com/elsmatins

 

Anar al contingut