"Eugenio"
"Eugenio"
DIJOUS, A LES 23.15

"Eugenio", a "El documental" del 33, descobreix la vida del cèlebre humorista català

Demà, a les 23.15, "El documental" emet "Eugenio", dirigit per Xavier Baig i Jordi Rovira. L'obra mostra les llums i ombres del conegut humorista català que es va fer famós arran de les nombroses aparicions a televisió entre els anys 80 i 90.

Eugenio Jofra i Bafalluy, Eugenio, omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l'humor. Sempre impassible, sense gesticular, vestit de negre, amagat rere unes ulleres fosques i el fum d'una eterna cigarreta, va deixar empremta en milions de persones de diverses generacions que encara avui expliquen i riuen els seus acudits. A partir dels anys vuitanta i fins a mitjans dels noranta va estar present a totes les llars espanyoles a través de la petita pantalla. Va fer gires per tot el país i part de l'Amèrica Llatina, va guanyar discos d'or, va omplir teatres, places de toros, sales de festes, el reclamaven a tot arreu… Tot i això, l'èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.

En realitat, Eugenio era un personatge amb moltes facetes. Va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i aficionat a l'esoterisme. La seva vida va estar marcada per un gran amor –la seva primera dona, Conchita Alcaide–, que el va dur a la fama. La mort prematura de la Conchita va ser el punt d'inflexió que va marcar la seva vida. D'una banda, va coincidir amb l'inici del seu èxit. De l'altra, es va apoderar d'ell una tristesa que el duria a un pou de foscor i depressions. Una càrrega de la qual mai va aconseguir recuperar-se malgrat la seva popularitat, intentar refer la seva vida amb altres parelles i buscar altres camins per trobar-se a si mateix.

Dues dècades després de la seva mort, el documental "Eugenio" descobreix, per primera vegada, a través de l'arxiu inèdit de la família, les llums i les ombres d'aquest mític personatge.

"Eugenio" és una producció de REC Videoproduccions, SCP en coproducció amb TV3 i Televisió Espanyola (RTVE), amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut