"ETA, els últims dies", diumenge 13 de maig, a "30 minuts"

Diumenge 13 de maig, a les 21.55, "30 minuts" estrenarà la producció pròpia de Genís Cormand, Carles Solà, Joan Albert Lluch i Carles de la Encarnación "ETA, els últims dies". El programa ha viatjat al País Basc durant els últims dies d'ETA i recorda els atemptats que van commocionar Catalunya.

ETA ha posat punt final a la seva història. Un comunicat de perdó parcial, la dissolució de l'organització i l'acte final de Cambo, a França. Durant aquests dies decisius, "30 minuts" ha viatjat al País Basc per parlar amb les parts implicades. Víctimes, familiars, representants polítics, negociadors i un exmembre d'ETA reflexionen sobre una història tràgica, però també sobre els interrogants i les oportunitats que s'obren en el futur. "S'ha de passar pàgina, però abans cal llegir bé la pàgina." Maixabel Lasa, Jesús Eguiguren, Joseba Egibar, Rosa Lluch, Pili Zabala, Consuelo Ordóñez, Joseba Egibar, Arnaldo Otegi, Antxon López Ruiz "Kubati", són algunes de les veus que participen en el reportatge.

Catalunya va estar afectada pel terrorisme: atemptats com els de Vic i Hipercor i l'assassinat d'Ernest Lluch van commocionar la societat catalana. El reportatge entrevista familiars de les víctimes perquè expliquin què senten i opinen del final d'ETA.

"30 minuts" torna al lloc dels atemptats, reconstrueix els moments de tensió i busca, sobretot, una reflexió íntima i personal dels protagonistes. Des de la distància del temps, però encara amb una vida marcada per ETA. 

Un reportatge de:  Genís Cormand, Carles Solà, Joan Albert Lluch i Carles de la Encarnación
Imatge:  Enric Miró, Òscar Roger
Producció: Sandra Rierola
Muntatge: Txus Villanova

tv3.cat/30minuts
facebook.com/30minuts
twitter.com/30minuts

Sant Joan Despí, 11 de maig del 2018