Projecció internacional

Estrena de la pel·lícula "Un blues per a Teheran", amb participació de TV3, al festival CPH:DOX de Copenhaguen

El llargmetratge de Javier Tolentino "Un blues per a Teheran" es projectarà a la secció Sound & Vision del prestigiós Festival Internacional de Cinema Documental de Copenhaguen. La pel·lícula, amb la participació de TV3, arriba a la projecció internacional després d'haver clausurat el Festival de Gijón i de participar al certamen de cinema de Las Palmas de Gran Canaria.

Un blues per a Teheran
Imatge d'"Un blues per a Teheran"

La pel·lícula "Un blues per a Teheran", òpera prima de Javier Tolentino, participarà al prestigiós CPH:DOX, el Festival Internacional de Cinema Documental de Copenhaguen, que se celebrarà en format híbrid entre els dies 21 d'abril i 12 de maig. El llargmetratge es podrà veure dins la secció Sound & Vision, que aglutina peces cinematogràfiques de caràcter genuí, experimental i amb predomini del component musical.

El certamen danès, considerat un dels festivals més rellevants de cinema documental, ofereix un programa que combina obres de grans cineastes internacionals amb les de nous talents. A més d'exhibir pel·lícules documentals, obre un espai per a la reflexió i el diàleg amb debats, presentacions i classes magistrals, amb l'objectiu de contribuir a la transformació social.

"Un blues per a Teheran" va clausurar l'edició passada del Festival de Gijón, el novembre passat, i es projectarà aquest mes d'abril al Festival Internacional de Cinema de Las Palmas de Gran Canaria. A més, ha passat pel Festival MiradasDoc de Guía de Isora, per la Filmoteca Española, la Filmoteca de Navarra i el Cineclub FAS de Bilbao, entre d'altres. Després de la presentació a Dinamarca, està previst que s'estreni a les sales de cinema de l'estat espanyol a través de la distribuïdora Surtsey Films durant els mesos de juny o juliol.

 

Sinopsi

Diversos rostres mostren un Iran on tradició i modernitat conviuen i es confronten. Erfan, un jove kurd, divertit i irònic, que vol convertir-se en director de cinema, convida a descobrir un país tan misteriós com culte a través de la música i la gent. L'Erfan canta, escriu poesia, viu amb els seus pares i el seu lloro, però no sap res de l'amor.

En el seu primer treball com a cineasta, el conductor del programa de cinema "El séptimo vicio" de Radio 3 desplega tot el seu amor i fascinació per l'Iran, la seva cultura, la seva música i la seva gent. Superposant històries i personatges a manera de mosaic, Tolentino fuig de la narrativa convencional per deixar-se emportar per un viatge sensitiu i humanista que, inspirat per mestres com Kiarostami, combat prejudicis i deixa al descobert aspectes fonamentals i desconeguts del poble persa. Un cant d'amor i respecte, poètic i compromès, que fuig de l'anècdota i aprofundeix en l'essència.

 

Fitxa tècnica

Producció: Lluís Miñarro, Alejandra Mora

Producció executiva: Juan López, Sergio Sanisidro, Carmen Fernández

Direcció: Javier Tolentino

Guió: Javier Tolentino, Doriam Alonso

Música original: Tere Núñez

Direcció de fotografia: Juan López

Muntatge: Sergi Dies

Disseny de so: Verónica Font

 

"Un blues per a Teheran" és una producció de Quatre Films i Eddie Saeta, amb la participació de TV3 i À Punt Mèdia, que compta amb el suport de l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), la Generalitat Valenciana i l'Institut Valencià de Cultura.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut