"Alguns dies d'ahir" s'estrena a TV3.
"Alguns dies d'ahir" s'estrena a TV3.
Divendres, a les 22.05

Estrena de la coproducció "Alguns dies d'ahir" a TV3

Demà, divendres, a les 22.05, TV3 estrena la pel·lícula per a televisió "Alguns dies d'ahir", escrita per Jordi Casanovas i dirigida per Kiko Ruiz Claverol. Aquesta coproducció de Focus amb TV3 té com a protagonistes Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar, els intèrprets que ja van protagonitzar l'obra teatral en què es basa el telefilm, que té la banda sonora del músic Pep Sala.

El dramaturg Jordi Casanovas portava els fets de l'1 d'octubre del 2017 per primera vegada als escenaris a La Villarroel, el maig del 2021, amb el repartiment format per Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar. Després de l'èxit obtingut al teatre, "Alguns dies d'ahir" ha fet el salt a les pantalles amb el mateix equip artístic i s'ha convertit en una pel·lícula per a televisió, amb l'adaptació del mateix Casanovas i la direcció de Kiko Ruiz Claverol 

L'estrena del film, cinc anys després de l'octubre del 2017, serà demà a TV3, a l'espai de "La gran pel·lícula". Amb l'adaptació al cinema, les emocions de la família protagonista, amb quatre punts de vista diferents, es veuran més en primer pla i es pretén que els espectadors es puguin sentir més identificats amb els personatges. 

 

Sinopsi 

L'argument d'"Alguns dies d'ahir" gira entorn d'una família que viu en una població de prop de Barcelona, que veu sacsejada la seva quotidianitat amb els fets polítics del setembre i l'octubre del 2017. El nucli familiar està patint pel progressiu distanciament dels pares. La mare, la Rosa (Míriam Iscla), és una professora d'institut, apartada temporalment de la docència, que durant aquestes setmanes convulses farà un viatge de cura i redempció. El pare, el Jaume (Abel Folk), és un petit empresari força discret, que s'acaba involucrant en l'organització local del referèndum. La Laura (Marta Ossó), la filla gran, està a punt d'anar-se'n a viure a Barcelona amb la seva parella, la Carla, però els fets polítics al voltant del referèndum de l'1 d'Octubre posen en crisi la seva relació. El Jofre (Francesc Cuéllar), el seu germà, és un jove amb una feina precària que troba en el projecte del referèndum un incentiu vital molt valuós. 

"Alguns dies d'ahir" és una història de maduració i de cura, d'una família que aprèn a trencar-se i a separar-se sense fer-se mal i sense provocar-se traumes. Una família que aprèn a comprendre els pensaments i les postures dels altres a mesura que tot es va crispant més i més a fora de casa seva. Una família que fa tot el possible per conversar i per entendre's, perquè, en el fons, s'estimen i es respecten. Una família que trobarà la manera de perdonar i de curar les ferides produïdes durant tot aquest procés. 

Equip 

Autor: Jordi Casanovas  
Director: Kiko Ruiz Claverol  
Director de fotografia: Rai Lorda 
Director d'art: Pep Oliver  
Ajudant de direcció: Albert Sagrera  
Producció executiva: Isabel Vidal i Xavier Viza  
Direcció de producció: Gloria Casanova i Mónica Tesconi  
Cap de producció: Irene Peraire 
Producció executiva Televisió de Catalunya: Oriol Sala-Patau i Esther Dueñas 

 

#DiesdAhirTV3 

Anar al contingut