Imatge del cartell de la pel·lícula "Mediterráneo"
Imatge del cartell de la pel·lícula "Mediterráneo"

Estrena als cinemes de la pel·lícula "Mediterráneo", amb participació de TV3

La pel·lícula "Mediterráneo", dirigida per Marcel Barrena, amb Eduard Fernández i Dani Rovira com a protagonistes, s'estrenarà divendres, 1 d'octubre, als cinemes. El film, amb la participació de TV3, és la primera ficció que explica el naixement de l'ONG Open Arms, amb històries d'homes i dones anònims que lluiten cada dia per salvar vides al mar

Divendres, 1 d'octubre, s'estrena als cinemes "Mediterráneo", una pel·lícula de Marcel Barrena basada en una història real, protagonitzada per actors amb una gran projecció com Eduard Fernández, Dani Rovira, Anna Castillo, Sergi López, Àlex Monner i Patricia López Arnaiz, acompanyats d'un repartiment internacional.

El film és una de les cintes votades pels integrants de l'Acadèmia del Cinema Espanyol per presentar-les a la carrera dels Oscars.

Atenes, Lesbos, Barcelona i Mataró han estat escenaris del rodatge, entre els mesos de setembre i octubre del 2020, d'una producció que va néixer amb la intenció de fer visible el viatge que van emprendre l'any 2015 dos socorristes de Badalona, Òscar Camps i Gerard Canals, després de veure la terrible fotografia del petit Aylan Kurdi, sense vida, a la riba del Mediterrani. Des d'aquell moment, centenars d'herois anònims han salvat més de 100.000 vides al mar a través de l'ONG Open Arms.

El director de la pel·lícula, Marcel Barrena ("100 metros" i "Món petit"), ha treballat per tirar endavant el projecte durant més de quatre anys, juntament amb la guionista Danielle Schleif. L'objectiu era documentar-se sobre el terreny per aconseguir la màxima veracitat possible en una ficció, en què va treballar colze a colze amb l'equip d'Open Arms i amb més de 1.000 extres que van formar part del repartiment, la majoria persones refugiades de camps de Grècia.

Sinopsi

Tardor del 2015. Dos socorristes, l'Òscar (Eduard Fernández) i el Gerard (Dani Rovira), viatgen fins a Lesbos (Grècia), impactats per la fotografia d'un nen ofegat en aigües del Mediterrani. En arribar-hi, descobreixen una realitat colpidora: milers de persones arrisquen la vida cada dia travessant el mar en embarcacions precàries i fugint de conflictes armats. Tot i això, ningú no hi fa tasques de rescat.

Juntament amb l'Esther (Anna Castillo), el Nico (Sergi López) i altres companys, crearan un equip de salvament per afrontar la situació i lluitaran per donar suport a milers de persones que ho necessiten. Per a tots, aquest viatge inicial suposarà una odissea que els canviarà la vida i inevitablement faran visible una realitat que afecta a tot Europa. "Mediterráneo" és una lluita per sobreviure al mar, un medi moltes vegades hostil en què compta cada vida.

"Mediterráneo" és una producció de Lastor Media, Fasten Films, Arcadia Motion Pictures i Cados Producciones (Espanya) i Heretic (Grècia), amb la participació de Televisió de Catalunya, RTVE i Movistar+, amb el finançament de l'ICAA i l'ICEC, i amb el suport de Creative Europe-MEDIA Programme.

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut