"Estiu 1993" triomfa als Premios Feroz 2018 amb 4 guardons

Les produccions amb participació de TV3 "Estiu 1993" i "La llamada" han resultat guardonades en diferents categories als Premios Feroz 2018, que també han reconegut "La Chana", documental fet amb la col·laboració de TV3. El lliurament de la cinquena edició dels guardons ha tingut lloc aquest dilluns a Madrid.
La pel·lícula "Estiu 1993".

La pel·lícula "Estiu 1993".

La pel·lícula "Estiu 1993", amb participació de TV3, dirigida per Carla Simón, ha estat guardonada amb quatre premis: millor pel·lícula dramàtica, millor direcció, millor guió, millor actor de repartiment (David Verdaguer).

El llargmetratge de Javier Calvo i Javier Ambrossi "La llamada", amb col·laboració de TV3, ha rebut el premi a la millor pel·lícula de comèdia i al millor tràiler (Alberto Gutiérrez).

D'altra banda, el documental "La Chana", que compta amb la col·laboració de TV3, també ha estat guardonat amb el Feroz a millor documental.

Els Premios Feroz són uns premis cinematogràfics creats al 2013 per l'Asociación de Informadores Cinematográficos de España (AICE), per reconèixer el mèrit i la qualitat de les produccions cinematogràfiques de cada any.

 

"Estiu 1993"

Frida és una nena que ha d'aprendre a encaixar en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, Frida, el seu oncle Esteve, la seva tia Marga i la seva cosina Anna, la seva família adoptiva, s'aniran descobrint. Esteve i Marga han d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. Frida, aparentment, accepta la nova situació, de seguida els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, Anna. Malgrat que Anna l'estima amb devoció des del primer dia, Frida té sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions. No serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar. És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

"La llamada"

Tot passa en un campament cristià de Segovia anomenat La Brújula. Bernarda, una monja que hi acaba d'arribar, vol salvar el campament amb la seva cançó "Viviremos firmes en la fe". La germana Milagros, una jove amb dubtes sobre la seva vocació, recorda amb nostàlgia com li agradaven Presuntos Implicados. María i Susanna, dues adolescents castigades per escapar-se a un concert, tenen un grup que es diu Suma Latina. Però una nit, a María se li apareix Déu i tot comença a canviar. I és que a Déu li encanta Whitney Houston. És una producció d'Apache Films, Sábado Películas i Lo hacemos y ya vemos AIE amb la participació de TV3 p TVE.

"La Chana"

El treball de Lucija Stojevic fa un retrat d'Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, una "bailaora" de flamenc que va tornar als escenaris després de 30 anys de retir. Al llarg del documental, la protagonista revela el secret de la seva desaparició quan es trobava al cim de la seva carrera. El documental és una producció de Noon Films, Bless Bless Productions i RTVE, amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'ICEC i d'Iceland Film Center.

 

tv3.cat