"Estat de Gràcia" ja té els quatre semifinalistes d'"El monument favorit dels catalans"

Els quatre monuments amb opcions a convertir-se en la icona patrimonial del país del 2018 són el castell de Montsoriu, el monestir de Santa Maria de Vallbona, la cartoixa d'Escaladei i el monestir de Sant Pere de Rodes

La primera semifinal comença avui i acabarà el dijous 26 d'abril.

Avui, 19 d'abril, el programa "Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, i Joan Morales, director de la revista "Descobrir", han fet públics els 4 monuments semifinalistes del concurs "El monument favorit dels catalans". Comença així la tercera fase de la competició popular per decidir quina és la icona patrimonial de Catalunya del 2018, que enguany arriba a la tercera edició.

Els quatre semifinalistes són el castell de Montsoriu, el monestir de Santa Maria de Vallbona, la cartoixa d'Escaladei i el monestir de Sant Pere de Rodes. Els concursants poden votar la seva opció favorita des d'avui a través del web monumentfavorit.descobrir.cat.

En aquesta tercera fase, els monuments semifinalistes s'enfrontaran entre ells en dues semifinals: la primera, la disputen el castell de Montsoriu i el monestir de Santa Maria de Vallbona, entre els dies 19 i 26 d'abril, i la segona, que disputaran la cartoixa d'Escaladei i el monestir de Sant Pere de Rodes, entre els dies 26 d'abril i 3 de maig. La fase final entre els dos guanyadors d'aquestes dues semifinals es disputarà del 3 al 10 de maig. La gran final es farà el mateix 10 de maig, en directe al magazín de les tardes de Catalunya Ràdio.

El gran expert en el patrimoni català

Aquest any, el concurs incorpora una novetat important respecte a la convocatòria anterior: trobar el gran expert en el patrimoni català. La persona que més en sap de patrimoni sortirà d'un Trivia que comença també avui, en què apareixen preguntes sobre el conjunt patrimonial català. S'han de respondre tantes preguntes com es pugui en un temps limitat de tres minuts i el guanyador serà qui més preguntes hagi respost correctament. Aquesta persona gaudirà d'una nit exclusiva i d'un sopar de luxe a Sant Pere de Rodes.

La primera edició del concurs la va guanyar la Seu Vella de Lleida i, en la segona, el guanyador va ser el castell de Cardona, que es va imposar amb 46.970 vots al monestir de Ripoll, que en va obtenir 41.659.

"Estat de Gràcia", que dirigeix i presenta Roger de Gràcia, s'emet de dilluns a divendres de 16.00 a 19.00 a Catalunya Ràdio.

catradio.cat/estatdegracia
facebook.com/estatdegracia
twitter.com/estatdegracia

Anar al contingut