Dimarts, a les 21.15

Esport3 estrena "L'esport en femení a l'Aràbia Saudita"

Demà a les 21.15, Esport3 emetrà un nou capítol de la sèrie de reportatges de producció pròpia 360, "L'esport en femení a l'Aràbia Saudita". De manera excepcional, el govern saudita, va permetre que un equip de periodistes estrangers entressin amb càmera al país, només 2 televisions, TV3 i Barça TV, ho han pogut fer

Aquest és un reportatge que no deixarà ningú indiferent, està protagonitzat per noies saudites que tenen l'oportunitat de fer esport per primera vegada a la seva vida, en edat adolescent, gràcies a la metodologia "FutbolNet" de la Fundació Barça.

L'Aràbia Saudita està immersa en un moment de canvis trepidants. Monarquia absolutista, amb una de les reserves de petroli més grans del món; amb 30 milions d'habitants, regits per un sistema patriarcal, sense llibertats ni igualtat de gènere. Comença, però, a mostrar tímides mostres d'obertura. S'hi celebrarà el Ral·li Dakar, el 2020. I aposta per organitzar la nova Supercopa espanyola de futbol. L'esport utilitzat, una vegada més, com a finestra per obrir-se i, sobretot, per mostrar-se al món. La Fundació Barça ha aprofitat aquesta escletxa per implantar un programa d'esport extraescolar. El festival de fi de curs és una oportunitat immillorable per comprovar-ne els resultats sobre el terreny. I una de les comptades ocasions en què el govern permet entrar periodistes estrangers, amb càmera, al país. Un equip del Departament d'Esports de TV3 ha pogut retratar sobre el terreny l'experiència i, sobretot, les sensacions d'aquestes noies; a moltes de les quals, entrar en el programa blaugrana, els ha canviat la vida.

Un reportatge de Mireia Vicente, Óscar Sanz, Jaume Pujol i Juan Pedro Moreno.

esport3.cat

Anar al contingut