Especial "El Suplement: la gran plantada", diumenge, amb entrevistes, connexions i música en directe

Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge plantaran, aquest diumenge, 35.000 arbres arreu del país en quatre hores amb l'ajuda dels oients. S'han fet més de 24.000 reserves per participar en la iniciativa.

Aquest diumenge, 30 d'abril, Xavier Solà farà una edició especial d'"El Suplement" per seguir a fons la plantada de 35.000 arbres a 35 indrets del país, que organitzen Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge per celebrar els seus aniversaris i lluitar contra el canvi climàtic, amb l'ajuda dels oients. El programa començarà a les nou del matí i, durant cinc hores, inclourà entrevistes i connexions amb els indrets on es fan les plantades.
Des dels estudis de Catalunya Ràdio, Xavier Solà explicarà l'objectiu de la plantada popular simultània més gran que s'ha fet mai al país i el dispositiu que s'ha habilitat per assolir aquest repte, repassarà l'estat del trànsit i les previsions del temps, informarà de com arribar a les zones de plantada i donarà alguns consells pràctics. La participació dels oients serà un dels punts forts del programa, ja que hauran de trobar els realitzadors de l'emissora que estaran plantant arbres per Catalunya i descobrir per antena on són.
Xavier Solà entrevistarà el director de Catalunya Ràdio, Oleguer Sarsanedas, i li preguntarà pels 25 anys de la ràdio nacional de Catalunya i pels reptes de futur. A més conversarà amb Jordi Sargatal, director de la Fundació Territori i Paisatge de l'Obra Social de Caixa Catalunya, que fa 10 anys. "El Suplement: la gran plantada" també inclourà entrevistes amb experts naturalistes i biòlegs com Martí Boada, geògraf i doctor en ciències ambientals; Elisenda Olivella, doctora en biologia; Míriam Piqué, responsable de l'Àrea de Gestió Sostenible del Bosc del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, i Anna Rosa Martínez, delegada de Greenpeace a Catalunya, entre altres.
Durant el programa es connectarà amb l'Espai d'Interès Natural de Gallecs, on Carles Pérez, comissari dels actes de celebració del 25è aniversari de Catalunya Ràdio, estarà supervisant la plantada que es farà en aquesta zona. Xavier Solà també connectarà amb Antoni Bassas, Manel Fuentes, Xavier Graset, Llucià Ferrer, Gaspar Hernández, Joan Barril, Pere Mas i Enric Calpena per saber com han plantat el seu plançó i on.
A "El suplement: la gran plantada", Carmina Hereu ens descobrirà on és l'arbre més antic de Catalunya, i Claudi Puchades ens parlarà dels arbres personificats, aquells que tenen història al darrere. La música en directe la posaran Quico Pi de la Serra i Amadeu Casas. El programa acabarà a les dues del migdia, fent balanç de la plantada amb una tertúlia amb Antoni Bolinches, psicòleg; el científic Dani Jiménez, i el periodista Miquel Àngel Violant.
Més de 24.000 reserves per participar a ‘Plantem el futur'
Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge han fet un gran desplegament per organitzar la plantada simultània més gran que s'ha fet al país, en tan sols quatre hores, de les deu del matí a les dues migdia. Representants de Catalunya Ràdio, de la Fundació, i un miler de voluntaris ajudaran els participants a plantar 35.000 arbres a 35 boscos de Catalunya. Les reserves de plançons han superat les 24.000.
A més, s'ha habilitat una adreça de correu electrònic (plantada@catradio.cat) per tal que els participants hi puguin enviar les fotografies que facin diumenge. Les instantànies que es rebin es penjaran en una galeria de fotos específica dins la web de Catalunya Ràdio (www.catradio.cat).
Amb la plantada es vol celebrar els 25 anys de Catalunya Ràdio i els 10 de la Fundació Territori i Paisatge de l'Obra Social de Caixa Catalunya i alhora lluitar contra el canvi climàtic. De fet, La iniciativa se suma a la Campanya per als Mil Milions d'Arbres del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, que té un termini de deu anys i es marca l'objectiu de plantar anualment mil milions d'exemplars d'espècies adaptades al territori.
Amb 35.000 arbres, aquest diumenge es plantarà una superfície equivalent a 96 terrenys de joc del Camp Nou i s'aportarà el 12% de la quantitat d'arbres que li toca plantar a Catalunya durant el 2008 segons la campanya.
Anar al contingut