Dissabte, a les 23.30

Especial Animac, a "Curtcircuit 33"

Dissabte, a les 23.30, "Curtcircuit 33" oferirà un especial amb una retrospectiva de curtmetratges internacionals d'animació. Lluís Salgado presentarà set curtmetratges d'animació. Es tracta d'un palmarès excepcional, amb les tècniques més diverses del gènere, d'entre les quals destaca "Radio Dolores", de Katariina Lillqvisq, guanyadora del Premi Animation Master 2019.

"Hors piste" - Léo Brunel, Loris Cavalier, Camille Jalabert i Oscar Mallet (França). Una història sense diàlegs, però amb gags molt enginyosos i, sobretot, un sentit de l'humor entre naïf i gamberro. Preseleccionat per als Oscars 2020 al millor curt d'animació.

"Ser o no ser... taronja" - John Banana (França). Què passa quan una petita taronja deprimida decideix sortir de la caixa per anar a l'altre costat de la botiga i conèixer una colla d'alegres pinyes ballarines?

"Por de volar" - Conor Finnegan (Irlanda). Dougal és un petit ocell que té por de volar. De nit té un malson: és incapaç d'alçar el vol i cau sempre a terra, i durant el dia va caminant a tot arreu en lloc d'afrontar les seves pors.

"Grand prix" - Anna Solanas, Marc Riba (Catalunya). Cel clar. Vehicles situats a la graella de sortida. En Blas, l'Ivan i l'Héctor ocupen els seus llocs. Això està a punt de començar! Preparats, llestos…

"El cassó de l'Anatole" - Éric Montchaud (França). L'Anatole és un nen decidit i afectuós que té una peculiaritat: arrossega un cassó amb un cordill. Ha de fer un doble esforç per jugar com ho fan els altres!

"Radio Dolores" – Katariina Lillqvist (Finlàndia) - Els personatges estan representats per titelles i això és molt significatiu en una pel·lícula que parla de com les històries personals queden subjectes als designis de la història amb majúscula.

"5,80 metres" – Nicolas Deveaux (França) - Què hi passa a les piscines olímpiques quan estan tancades al públic? Aquest curtmetratge revela que, a primera hora del matí, hi ha els entrenaments de salt de trampolí de les girafes!

www.animac.cat/mostra/sessions/awards/katariina-lillqvist

tv3.cat/curtcircuit-33

Anar al contingut