Espadaler entén que Duran i Lleida es quedi a Madrid tot i que era partidari que entrés al govern

El president del consell nacional d'Unió afirma que Catalunya no és del tot normal com a país i té un altre front obert a Madrid que ha de continuar gestionant Duran com a portaveu de CiU al Congrés.

El president del consell nacional d'Unió Democràtica de Catalunya i diputat al Parlament, Ramon Espadaler, afirma que defensava la incorporació al govern del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, però que comprèn la decisió que continuï com a portaveu de CiU al Congrés dels Diputats.

Durant la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Ramon Espadaler ha dit que el més normal "en una federació de dos partits que es presenten junts a les eleccions" seria que Duran i Lleida ocupés la vicepresidència, "però és que nosaltres no som del tot normals com a país i tenim un altre front obert molt important, i particularment rellevant en aquesta legislatura que vindrà, que és tot el tema de Madrid". "Entenc i subscric aquesta decisió que s'ha pres", apunta el dirigent d'Unió, "tot i que em confesso com un dels partidaris que em semblava bé que vingués a formar part del govern d'aquí. Em consta que ell [Duran i Lleida] ha dubtat i jo n'he estat testimoni perquè hem parlat més d'una vegada d'aquesta qüestió".

El president del consell nacional d'UDC espera que el repartiment de conselleries entre els dos socis de la federació es faci en un clima d'avinença: "No s'ha plantejat en termes de quota de poder de l'un o de l'altre. El més substantiu és aquesta entesa que hi ha hagut des de molt abans de les eleccions". Espadaler reconeix que de cara als comicis municipals "serà complicat teixir les llistes perquè això és complicat a totes les cases. No serà un camí de roses però crec que és un estadi més de maduresa. Estic segur que hi haurà una bona entesa entre un i altre partit".

catradio.cat/oracle
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut