Es roda la coproducció de TV3 "Un cel de plom"
Es roda la coproducció de TV3 "Un cel de plom"

Es roda la coproducció de TV3 "Un cel de plom"

Aquests dies, Torrebonica és escenari del rodatge de la pel·lícula "Un cel de plom", una coproducció de TV3 dirigida per Miquel Romans. El film explica la vida de la jove republicana i feminista Neus Català, quan torna a França després d'haver estat presonera de l'exèrcit alemany al camp de concentració de Holleischen. El film, basat en el llibre homònim de Carme Martí, és una història de superació, absències i lluita contra l'oblit.

Després de començar a Terol, fa quatre setmanes, el rodatge d'"Un cel de plom" arriba ara a una agrobotiga de Torrebonica, entre Sabadell i Terrassa, transformada en l'escenari d'un camp de concentració.

Miquel Romans s'estrena com a director de llargmetratges de ficció amb aquesta coproducció de TV3 basada en l'any de la vida de l'activista de la resistència francesa Neus Català, que torna a casa després de fer treballs forçats en una fàbrica nazi a Txecoslovàquia.

"Un cel de plom" és l'adaptació lliure d'una part del llibre escrit per Carme Martí que du el mateix nom. El film té un repartiment encapçalat per Nausicaa Bonín ("La llum d'Elna", "Poliamor", "Secuestro", "Fassman") en el paper de Neus Català. El completen Raquel Lascar, Roger Batalla, Iria del Rio ("Les de l'hoquei"), Natalia Barrientos ("Les de l'hoquei"), Paula Vélez i Laura Conejero entre d'altres.

Sinopsi

Era el 1945, i amb l'alliberament dels camps nazis, Neus Català torna a França després d'haver estat presonera de l'exèrcit alemany. Mentre recupera la seva vida de llibertat rememora els fets viscuts un any abans, quan amb un grup de dones va sabotejar la fàbrica de producció de bales on els nazis les feien treballar, a Txecoslovàquia. Un grup de dones que va ser conegut com El Comando de les Gandules.

"Un cel de plom" és una producció de Principal 2 Films, Comando de Gandulas AIE en coproducció amb TV3 i el suport de l'ICEC.

 

tv3.cat/ficcioicinema

Anar al contingut