"Laberints"
Presentació del programa "Laberints" a la Fundació Joan Brossa
PRESENTACIÓ

Es presenta "Laberints", el nou programa del 33 que reflexiona sobre temes quotidians a través de diferents moments de la història de TV3

Aquesta tarda s'ha presentat a la Fundació Joan Brossa "Laberints", un programa que combina entrevistes, actuacions musicals i gags creat a partir d'imatges dels arxius de TV3. S'estrenarà al 33 el dijous 24 d'octubre, a les 22.40.

"Laberints" és un programa cultural d'entreteniment, una conversa coral sobre un tema concret a partir de petits fragments d'entrevistes a més de 300 personatges coneguts. L'acte de presentació s'ha fet a la Fundació Joan Brossa de Barcelona. "Aquest any 2019 és l'any Brossa, i ens fa molta il·lusió presentar el programa aquí i que la seva figura hi aparegui", ha explicat Manuel Guerrero, comissari de l'Any Brossa.

El director de TV3, Vicent Sanchis, s'ha mostrat satisfet d'haver pogut presentar un programa cultural com aquest: "'Laberints' busca en l'immens arxiu de TV3 gent i reflexions interessants lligades a una idea". I ha destacat: "Tenim un dels arxius més importants del país, s'ha fet una gran feina per digitalitzar-lo, i amb aquest espai en tenim una mostra".

"L'arxiu de TV3 és un laberint per descobrir i quan comences a entrar-hi et trobes amb l'atzar, l'emoció, la diversió, el descobriment, l'aventura, l'aprenentatge, etc. L'arxiu és tot això, és un tresor on explorar", ha explicat Ramon Millà, director del programa.

"Laberints" convida l'espectador a fer un recorregut volgudament fortuït per un territori emocional concret. Una d'aquestes temàtiques, amb la qual s'estrenarà el programa el pròxim dijous, és l'atzar.

Durant l'acte, Josep Perelló, professor de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, ha reflexionat sobre l'atzar, un tema molt present també en el món brossià. "Quan parlem de l'atzar és com una revelació de la realitat. L'atzar és a tot arreu, i nosaltres li acabem donant sentit. Amb programes com aquest, és quan veiem el que ha passat, podem donar-hi una explicació i tothom pot tenir-hi la seva visió", ha dit Perelló.

Més enllà de l'atzar, "Laberints" es converteix en un calaix de sorpreses i contrastos, i entre els temes que s'hi tracten hi ha qüestions quotidianes com poden ser la llibertat, les feines o les relacions, entre molts altres temes.

Una extensa recerca a l'arxiu de TV3

L'arxiu de la CCMA, amb 340.000 hores d'imatges digitalitzades, és l'arxiu documental més gran de Catalunya. Va néixer l'any 1983, al mateix temps que el canal de televisió. I des de l'any 2003, s'ha digitalitzat el fons audiovisual de forma gradual i actualment conté 1.282.972 referències que es poden consultar parcialment en el portal de TV3 a la carta.

Fitxa tècnica de "Laberints"

Direcció, guió i realització: Ramon Millà

Direcció executiva: Jordi Serra

Producció executiva: Natàlia Cucurella

tv3.cat/33

 

Anar al contingut