"Miró contra Miró"
"Miró contra Miró"
DIMECRES, A LES 20.00

Es presenta la coproducció de TV3 "Miró contra Miró"

Demà, a les 20.00, es presenta als Cinemes Girona de Barcelona la coproducció de TV3 "Miró contra Miró", d'Albert Solé

La figura i l'obra de Joan Miró són tan potents que no només tenen una influència decisiva en la iconografia i disseny contemporanis, sinó que han marcat decisivament la vida de qui l'ha envoltat.

És ben conegut el Miró lluminós, el de la recerca del nen interior i el surrealista que va anticipar l'abstracció amb l'explosió de colors, però el cert és que existeix un Miró de figures torturades, com ho van ser els temps en què va viure, un Miró obsessionat per reinventar-se constantment i no ser absorbit per la institucionalització del seu art.

Un dels objectius de "Miró contra Miró" és entendre, d'un costat, l'empremta profunda que Miró ha deixat en l'art, el disseny i la iconografia moderna, una empremta que es fa cada cop més gran i que cada vegada abraça més disciplines artístiques. De l'altre, posar el focus en la seva figura, capaç de destruir la seva pròpia obra, la d'un artista genial que, sovint, temia que el seu art perdés la capacitat de provocació.

Gràcies a la participació decidida de la família del pintor, disposada a parlar-ne obertament, s'entén també per què una personalitat tan potent ha marcat la vida de tothom que ha estat al seu voltant. De la mateixa manera que ja va passar en altres dinasties importants, com la dels Picasso o la dels Onassis, la vida de la família va estar marcada per la tragèdia: la seva filla i els seus dos nets més grans van desaparèixer en tràgiques circumstàncies.

"Miró contra Miró" és una producció de Minimal Films i Compagnie des Phares et Balises. I coproduïda per TV3, IB3, ARTE France, AVROTROS i RMN-Grand Palais.

 

tv3.cat/ficció-i-cinema

Anar al contingut