"Cinema Mon Amour"
"Cinema Mon Amour"
PREESTRENA

Es preestrena "Cinema Mon Amour", que compta amb la participació de TV3

El dimecres 12 de juny, a les 19.30, es preestrenarà al cinema Phenomena de Barcelona la producció participada per TV3 "Cinema Mon Amour". El documental de Natàlia Regàs és un treball de set anys en què investiga si acabaran tancant les sales de cinema de Barcelona.

Colpida pel tancament d'un cinema, una jove directora decideix investigar si les sales de Barcelona tenen els dies comptats. Durant els set anys de gravació del documental, entrarà en el món tancat de l'exhibició catalana, assistirà a la transformació d'aquest art i negoci i viurà experiències irrepetibles a les entranyes de molts cinemes.

El documental "Cinema Mon Amour" és una crònica viscuda en primera persona sobre la pèrdua dels cinemes de Barcelona i del 35 mm com a suport d'exhibició i també de la resistència i renaixement d'unes quantes sales supervivents.

Des del 2013, amb el tancament del Renoir Les Corts, la directora Natàlia Regàs va sortir al carrer amb la seva càmera i va començar a capturar aquell canvi tecnològic, social i vital d'un art i negoci que amenaçava de destruir el panorama cultural de Barcelona. Així, més enllà de la notícia puntual i de la queixa ciutadana a les xarxes socials el dia que tanquen el cine on s'anava de petit, el documental "Cinema Mon Amour" és una crònica viscuda en primera persona sobre la pèrdua dels cinemes de Barcelona i del 35 mm com a suport d'exhibició i també de la resistència i renaixement d'unes quantes sales supervivents.

Durant cinc anys, la realitzadora investiga la crisi de les sales de cinema parlant amb personalitats del sector de l'exhibició barcelonina, que serveixen com a mirall universal de la situació que es viu a la resta del món, i col·lecciona moments únics i inoblidables per compartir-los amb els espectadors.

El documental entrevista pesos pesants de la indústria com J. A. Bayona, Nacho Cerdà, Antoni Llorens, José Batlle, Pedro Balañá, Antoni Kirchner, Ramon Colom, Ventura Pons, Xavier Escrivà, Jaume Migueiz i Daniel Cantón i J. A. Garcia. Acompanya també alguns projeccionistes en el seu darrer dia de treball, aguanta sota la pluja l'última baixada de persiana d'un cinema per poder captar el moment, es "cola" a dins d'una sala que porta més de 10 anys tancada, li cedeixen "l'honor" d'arrencar la projecció de la darrera pel·lícula d'un cinema, viu la destrucció d'una important sala per fer-hi una botiga, porta un exhibidor al centre parroquial que havia estat el seu primer cinema de barri i té la sort de conversar amb Antoni Llorens en la que acaba convertint-se en la seva última entrevista. Un material inèdit i poderós capaç de fascinar cinèfils de qualsevol ciutat.

Però el documental no es queda només amb la nostàlgia de cinemes majestuosos plens d'espectadors emocionats. La directora retrata el renaixement de l'esperança amb l'arribada de noves sales promogudes per artistes apassionats.

tv3.cat/documentals

 
Anar al contingut