Es lliuren les Beques Carnet Jove 2019, que inclouen cinc estades professionals d'un any a TV3

En un acte amb els joves guardonats i les empreses col·laboradores, entre elles la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), es lliuren les Beques Carnet Jove 2019. L'Agència Catalana de la Joventut ofereix dotze estades de pràctiques professionals en empreses de referència dels àmbits de l'esport, l'acció social, el disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la televisió i la fotografia. Cinc d'aquests becats faran les seves pràctiques a TV3, en els àmbits de la realització, la caracterització, l'ambientació, el muntatge musical i el vestuari.

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, i el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, han lliurat aquest dilluns al vespre les dotze Beques Carnet Jove 2019 als i les joves que han resultat seleccionats en aquesta edició.

Les noies i els nois escollits podran dur a terme unes estades professionals d'un any de durada en empreses i entitats de referència en els camps professionals de l'esport, l'acció social, el disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia i en cinc disciplines televisives: la realització, la caracterització, l'ambientació, el muntatge musical i el vestuari. A més de l'experiència professional acumulada, el jove beneficiari obtindrà un ajut de 7.000 €, una quantia que augmenta un 40% respecte a la d'edicions anteriors.

La convocatòria de les Beques Carnet Jove d'aquest 2019 incorpora com a novetat el diari ARA com a empresa periodística, on el jove beneficiari gaudirà de la beca de fotografia. Així mateix, per segon any consecutiu, l'acord entre Joventut i el Futbol Club Barcelona permetrà que aquesta sigui l'entitat en la qual el jove beneficiari es pugui incorporar. Concretament, ho farà a l'àrea d'alt rendiment, on hi ha l'equip de professionals que gestionen la preparació física dels jugadors, tant de l'àmbit del futbol com de la resta de seccions professionals i amateurs del club blaugrana.

Durant l'acte, Georgina Oliva ha posat l'èmfasi en la importància del vessant social del Carnet Jove, que amb iniciatives com les Beques CJ permet afavorir l'aprenentatge, l'experiència i la inserció professional dels joves en el seu sector. En aquest sentit, ha recordat que bona part dels 104 joves que han gaudit d'aquestes beques des del seu inici han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l'empresa. "Amb aquestes beques volem contribuir encara més a generar oportunitats per tal que el jovent pugui posar en pràctica els seus coneixements, vivències i capacitats en un entorn altament qualificat i  professional, creant així processos d'aprenentatge i feina", ha explicat Oliva.

A més de la inserció professional, la secretària ha volgut recordar altres iniciatives socials com són el projecte Carnet Jove Tutelats, a través de la qual s'han beneficiat 1.389 joves tutelats per la Generalitat de Catalunya, o l'acord amb CaixaProinfància per facilitar l'adhesió de 9.000 famílies amb situació de pobresa i exclusió social que tenen menors d'entre 0 i 18 anys a les eines d'integració que representa l'oferta del Carnet Jove.

El vocal de la junta directiva i responsable dels esports amateurs del FC Barcelona, Oriol Tomàs, ha estat l'encarregat de dirigir unes paraules als assistents en nom de les empreses col·laboradores del programa. El representant de l'entitat ha valorat l'experiència del primer any de funcionament de la beca d'esports, per la qual un jove graduat per l'INEFC, David Moya, ha pogut conèixer la metodologia de l'àrea d'alt rendiment del FC Barcelona, juntament amb els preparadors físics dels equips de diferents seccions esportives del club.

Per Tomàs, "amb la beca d'esports del Carnet Jove, des del FC Barcelona intensifiquem la nostra aposta per l'educació i la formació com a eina de transformació individual i col·lectiva", ha dit. En aquest sentit, Tomàs ha explicat que el jove David Moya ha estat contractat al club per a la nova temporada, després d'haver finalitzat el període de la beca.

L'acte ha comptat amb la presència dels representants i tutors de les empreses i institucions que col·laboren directament amb el programa: Televisió de Catalunya, FC Barcelona, El Punt Avui, Grup Flaix, La Vanguardia, l'ARA, Panini Comics, Estudi Muto, Ediciones El Jueves i la Fundació Bancària ‘la Caixa'. Així mateix, també hi han assistit representants d'organismes que formen part dels diferents jurats de valoració i que col·laboren en la difusió de la iniciativa: l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya, el Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya, l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, la Federació d'Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC) i l'Escola de Mitjans Audiovisuals (EMAV), entre altres escoles.

Durant l'acte de lliurament de les beques, conduït per la periodista de TV3 Ariadna Oltra, també s'ha reconegut la tasca dels dotze joves beneficiaris de les Beques Carnet Jove de l'any 2018, als quals se'ls ha entregat un certificat acreditatiu. En el seu nom, la jove beneficiària de la beca d'acció social a la Fundació Bancària ‘la Caixa', Marta López, ha dirigit unes paraules destacant la gran oportunitat que ha significat haver-se format al costat d'un equip altament professional en l'àmbit de l'obra social.

Les Beques Carnet Jove formen part del Programa de Joventut "Connecta't", a través del qual el Carnet Jove i Joventut porten a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves, com ara el Jurat Carnet Jove del Festival del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Càsting Carnet Jove. Així mateix, el Carnet Jove ofereix més de 8.500 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a aproximadament 558.000 titulars d'entre 12 i 30 anys.

ccma.cat
Anar al contingut