Es lliuren les Beques Carnet Jove 2018, que inclouen cinc estades professionals d'un any a TV3

En un acte amb els joves guardonats i les empreses col·laboradores, entre elles la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ahir es van lliurar les Beques Carnet Jove 2018. L'Agència Catalana de la Joventut ofereix dotze estades de pràctiques professionals en empreses de referència dels àmbits de l'esport, l'acció social, el disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la televisió i la fotografia. Cinc d'aquests becats faran les seves pràctiques a TV3, en els àmbits de la realització, la caracterització, l'ambientació, el muntatge musical i el vestuari. L'acte, conduït per la periodista de TV3 Ariadna Oltra, va comptar amb la presència del director de la cadena, Vicent Sanchis.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, i el director general de l'Agència Catalana de la Joventut, Cesc Poch, del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, han lliurat aquest dimecres al vespre les dotze Beques Carnet Jove 2018 als i les joves que han resultat seleccionats en aquesta edició.

Les noies i els nois seleccionats podran dur a terme unes estades professionals d'un any de durada en empreses i entitats de referència en els camps professionals de l'esport, l'acció social, el disseny, el còmic, el periodisme escrit, la ràdio, la fotografia i en cinc disciplines televisives: la realització, la caracterització, l'ambientació, el muntatge musical i el vestuari. A més de l'experiència professional acumulada, el jove beneficiari obtindrà un ajut de 5.000€.

La convocatòria de les beques Carnet Jove d'enguany ha incorporat una nova modalitat en l'àmbit esportiu, gràcies a un acord entre Joventut i el Futbol Club Barcelona. D'aquesta manera, la beca permetrà el jove beneficiari d'incorporar-se a l'àrea d'alt rendiment de l'entitat blaugrana, on hi ha l'equip de professionals que gestionen la preparació física dels jugadors, tant de l'àmbit del futbol com de la resta de seccions professionals i amateurs del club.

Així mateix, l'antiga beca sobre grafisme a TV3 s'ha substituït per la nova beca de realització audiovisual, també a Televisió de Catalunya, amb la voluntat d'adaptar els continguts a les necessitats de l'àmbit i poder aprofundir en les diferents tècniques de producció audiovisual.

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, ha posat l'èmfasi en la importància del vessant social del Carnet Jove, que amb iniciatives com les Beques CJ permet afavorir l'aprenentatge, l'experiència i la inserció professional dels joves en el seu sector. En aquest sentit, ha recordat que bona part dels 98 joves que han gaudit d'aquestes beques des del seu inici han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l'empresa. "Amb l'impuls social volem posar, encara més, el Carnet Jove al servei dels joves. I la possibilitat d'oferir-los una estada professional en empreses de referència és una manera òptima per ajudar-los a aconseguir les oportunitats que es mereixen professionalment", ha explicat Vilalta.

El director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, ha estat l'encarregat de dirigir unes paraules als assistents en nom de les empreses col·laboradores del programa. Pel representant de la televisió pública catalana –que acull cinc de les dotze beques-, la iniciativa permet als joves "entendre com funciona el món laboral i facilitar l'entrada dels estudiants al funcionament pràctic de les empreses". Així mateix, Sanchis ha recordat que "en tots els sectors laborals però, per damunt de tot, en aquells que viuen el canvi continu de les noves tecnologies, l'experiència de la gent jove és un valor bàsic que, sobretot, ajuda les mateixes empreses. Perquè precisament són els joves els més porosos a tots aquests canvis que de vegades els professionals de més edat no són capaços de valorar ni entendre com cal."

En aquest sentit, el subdirector general de l'Obra Social "la Caixa", Marc Simón, ha valorat la nova beca Acció Social, per la qual una estudiant universitària ha pogut conèixer la metodologia d'implantació, execució i avaluació dels cinc principals programes de l'Àrea Social de la Fundació Bancària "la Caixa". "Amb la beca d'Acció Social Carnet Jove, des de l'Obra Social "la Caixa" intensifiquem el nostre compromís la nostra aposta per l'educació i la formació com a eina de transformació individual i col·lectiva", ha dit Marc Simón.

L'acte ha comptat amb la presència dels representants i tutors de les empreses i institucions que col·laboren directament amb el programa: Televisió de Catalunya, FC Barcelona, El Punt Avui, Grup Flaix, La Vanguardia, Panini Còmics, Estudi Muto, Ediciones El Jueves i la Fundació Bancària ‘la Caixa'. Així mateix, també hi han assistit representants d'organismes que formen part dels diferents jurats de valoració i que col·laboren en la difusió de la iniciativa: l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya, el Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i Ciències de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya, l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès i la Federació d'Institucions Professionals del Còmic.

Durant l'acte de lliurament de les beques, conduit per la periodista de TV3 Ariadna Oltra, també s'han reconegut la tasca dels onze joves beneficiaris de les Beques Carnet Jove de l'any 2017, als quals se'ls ha entregat un certificat acreditatiu. En el seu nom, la jove beneficiària de la beca d'ambientació a TV3, Clàudia Balcells, ha dirigit unes paraules destacant la gran oportunitat que ha significat haver-se format al costat d'un equip altament professional en l'àmbit de l'escenografia i el disseny d'interiors televisius.

Les Beques Carnet Jove formen part del Programa de Joventut "Connecta't", a través del qual el Carnet Jove i Joventut porten a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves, com ara el Jurat Carnet Jove del Festival del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Càsting Carnet Jove. Així mateix, el Carnet Jove ofereix més de 8.300 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a uns aproximadament 550.000 titulars.

 

ccma.cat

Anar al contingut