La quarta crida de projectes ja ha fet públics els preseleccionats
La quarta crida de projectes ja ha fet públics els preseleccionats

Es fan públics els set preseleccionats de la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33 i altres plataformes de distribució de la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals del Departament de Cultura han fet públics els set treballs preseleccionats de la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per a la programació del 33 i altres plataformes de distribució de la CCMA. Aquests projectes s'han triat entre els vint finalistes que van arribar a la fase final.

Com les anteriors, aquesta convocatòria s'ha adreçat a professionals independents, nous creadors i al sector audiovisual en general. Els set projectes preseleccionats són: "Cover (2)", "El punt D" (2)", "El teorema del mico", "Els artistes", "La Casa dels Poetes / El Negre de Banyoles", "La masia" i "Open Mic / Teràpia Dempeus".

Les propostes preseleccionades de la quarta crida de projectes s'han escollit entre les vint que van arribar a la fase final (la crida va atraure, en total, 66 projectes). D'aquestes vint, quinze van haver de sotmetre's a una sessió de pitching que es va fer el 12 de novembre a les instal·lacions de Televisió de Catalunya i en la qual el responsable de cada projecte tenia cinc minuts per presentar-lo. Les altres cinc propostes que no van haver de passar per aquesta fase eren segones temporades i s'han valorat en funció dels resultats i projecció.

La tria final ha estat consensuada per un panel d'especialistes format per representants de l'ICEC i la CCMA.

Els set projectes preseleccionats són els següents:

  • "Cover (2)" (Mamba Media)
  • "El Punt D (2)" (Uniunfandos, SL)
  • "El Teorema del Mico" (La Kaseta Ideas Factory, SLU)
  • "Els Artistes" (You Planet Productions, SL)
  • "La Casa dels Poetes", títol definitiu "El Negre de Banyoles" (Minifilms SL)
  • "La Masia" (Costa Est Audiovisuals i Comunicació, SL)
  • "Open Mic", títol definitiu "Teràpia Dempeus" (Magrana)

 

La quarta crida

La quarta convocatòria de la crida, que es va obrir al juny, busca propostes innovadores, projectes singulars i poc freqüents en el panorama audiovisual actual. S'hi van presentar 66 propostes de tot tipus de formats i continguts, des de projectes culturals en la seva concepció més àmplia fins a propostes artístiques, passant pels formats més habituals, com ara l'entreteniment i les docusèries, i també per a formats híbrids.

En aquesta quarta edició s'han valorat especialment l'originalitat i la incorporació de nous recursos i llenguatges audiovisuals. També s'ha posat una atenció especial en la proposta de distribució multipantalla, preferentment si es consideren formats propis per a cada plataforma de difusió.

Les tres crides anteriors

Les tres edicions anteriors de la crida de projectes (la primera, el setembre del 2018; la segona, l'abril del 2019, i la tercera, el setembre del 2020), han portat treballs d'èxit com, per exemple, els programes "Coolhunters", "Per què volen els avions?", "Efecte wow" o "Cover". Tots responien a alguns dels requisits que ara es tornen a valorar.

 

ccma.cat
icec.gencat.cat

Anar al contingut