Enric Millo assegura que el model de finançament de Catalunya s'està complint en el 99 per cent

El portaveu del PP al Parlament avisa que si CiU s'aparta del camí de la centralitat les conseqüències són imprevisibles.

El portaveu del grup popular al Parlament, Enric Millo, ha afirmat, en unes declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, que l'Estat està aplicant gairebé tot el model de finançament de Catalunya. Segons el diputat del PP català: "Estem centrant tota l'atenció en una disposició addicional tercera d'un model de finançament que és molt complex, que es compleix en el 99 per cent, insisteixo. Estem parlant de l'1 per cent. Jo no accepto que el fet que les disponibilitats econòmiques, actualment, no permetin pagar aquesta quantitat pugui suposar que l'Estatut no es compleix."

Enric Millo ha negat que hi hagi cap voluntat del govern espanyol d'envair competències i que si algú no pensa el mateix que ho porti als tribunals per dirimir-ho. Millo també ha criticat l'actuació més radical que està tenint CiU a Madrid: "L'actitud de Convergència i Unió fins ara en el Congrés dels Diputats ens ha generat a nosaltres una gran decepció perquè no esperàvem, de cap manera, que actués així. Esperàvem una resposta responsable, igual que el Partit Popular de Catalunya ha tingut aquests anys a Catalunya". En tot cas, el diputat popular ha afegit: "També li puc assegurar que una cosa no trencarà l'altra. És a dir, nosaltres no deixarem de ser l'oposició constructiva i responsable que hem volgut ser des del primer moment. Per tant no deixarem de fer allò que considerem millor per als catalans". El portaveu del PP al Parlament ha advertit, però, que espera que "Convergència i Unió no s'aparti també a Catalunya d'aquest camí de la centralitat i no prengui altres rutes que ens apartin de l'objectiu principal, que és la sortida de la crisi. Si ho fes, aleshores realment les conseqüències són imprevisibles."

catradio.cat/mati
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut