Divendres, a les 22.15

Els X Premis Vinari, en directe al 33

Aquest divendres, 7 d'octubre, a les 22.15, el 33 oferirà en directe el lliurament de la desena edició dels Premis Vinari als millors vins catalans. L'acte se celebrarà aquest cop al centenari Teatre Casal situat a la rambla principal de Vilafranca del Penedès.  

La gala, organitzada per la publicació digital Vadeví, serà presentada per un duet d'excepció, amb la periodista Natza Farré i l'actriu i humorista Judit Martín.

La gala dels Premis Vinari 2022, que recupera la normalitat d'abans de la pandèmia, és el final d'un llarg procés de selecció on han participat prop d'un miler de vins diferents, procedents de totes les regions vitivinícoles de Catalunya. El concurs s'ha fet, com és habitual als Vinari, en dues fases de tast a cegues on han intervingut al voltant d'un centenar de tastadors professionals, i s'ha estructurat en diverses categories: blancs, negres i escumosos de diverses criances, així com vins dolços rancis o de postres.  

En total, es lliuraran una quinzena de premis, que també inclouen la trajectòria professional, el millor tastador, celler, etiqueta, o el millor projecte ecològic. Cap dels productors presents a la sala sabrà si és el guanyador fins que s'anunciï en directe. La nit dels Premis Vinari acabarà amb el lliurament del Premi al Millor Vi Català del 2022. 

Els Premis Vinari van néixer l'any 2013 amb l'objectiu de prescriure i prestigiar la producció de vi català a Catalunya i també fora, contribuint a fer d'altaveu del sector. En aquestes deu edicions, el concurs ha aportat el seu granet de sorra a l'hora de donar a conèixer la producció vitivinícola del país. Els Premis Vinari tenen la voluntat de consolidar-se i acompanyar tot el camí que es pugui fer, fins i tot a l'hora d'incrementar el consum de vi català a casa nostra, que de fet ja ha crescut al voltant d'uns 15 punts en els últims deu anys. 

La transmissió en directe del Premis Vinari és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3. 

Anar al contingut