Josep Coromines, un dels testimonis del programa "Primera línia".
Josep Coromines, un dels testimonis del programa "Primera línia".
Dijous, a les 22.00

Els testimonis més colpidors de "Primera línia" acomiaden demà un programa amb èxit d'audiència i participació, amb 4.000 vídeos rebuts

Demà, dijous, després del "TN vespre", TV3 emetrà l'últim capítol de "Primera línia", el programa de testimonis sobre la crisi del coronavirus, que ha obtingut molt bones xifres d'audiència, amb gairebé 3 milions d'espectadors que han vist el programa en algun moment, i una valoració del 8,9 al panell qualitatiu de GfK.

L'espai, que es va començar a emetre el 31 de març, s'acomiada amb un especial que recupera algunes de les històries més colpidores dels 25 capítols. 

A finals de març, "Primera línia" va fer pública una crida demanant testimonis de persones que vivien la lluita contra la pandèmia en primera línia. Des de llavors, la participació ha estat un èxit i l'equip del programa ha rebut gairebé 4.000 vídeos gravats pels seus protagonistes. Amb aquest material, ple d'emoció i immediatesa, des del 31 de març s'han pogut emetre més de 150 històries narrades en primera persona des del cor mateix dels fets.

"Primera línia" ha emès, sempre en "prime time" i després del "Telenotícies vespre", més d'una vintena de capítols explicant què estava succeint allà on les conseqüències de la pandèmia es feien més greus i evidents. En un primer moment, donant el protagonisme al personal sanitari i de serveis bàsics, actiu en primera línia quan la resta de la població vivia confinada, i també als qui patien directament la malaltia, pacients i familiars.

Més endavant, també han estat protagonistes de diversos capítols les víctimes de l'emergència social revelada  per la pandèmia, aquells que ho han perdut tot i els que hi treballen des de la solidaritat. El programa també ha dedicat episodis monogràfics a mestres i alumnes, protagonistes d'un curs educatiu trasbalsat pel confinament; ha explorat les conseqüències psicològiques i emocionals de la tragèdia viscuda per tanta gent; ha buscat l'experiència dels qui han superat la malaltia i la de les persones més grans, que n'han estat víctimes amb especial crueltat.

Després de nou dies d'emissió diària, del 31 de març al 14 d'abril, "Primera línia" va passar a emetre's dimarts i dijous, sempre amb uns resultats que la situaven al capdavant de l'audiència després dels informatius diaris. El programa ha acumulat una audiència mitjana de 556.000 espectadors i un 20% de quota (les xifres inclouen l'emissió en simultani pel 3/24 fins al 7 de maig). La màxima és la del 2 d'abril, en què va obtenir una mitjana de 706.000 espectadors i una quota del 24,3%. Un total de 2.718.000 catalans han vist almenys un minut de programa en alguna de les emissions.

"Primera línia" ha obtingut una excel·lent valoració qualitativa de part del panell de GfK, amb una valoració mitjana de 8,9 sobre 10. Un 90,5% dels espectadors afirmen que és un programa de molta qualitat, que recomanarien (8,9 sobre 10) i que és original i diferent (100%). També destaquen molt l'interès del tema (97%).

Per internet, el programa ha tingut una mitjana setmanal en directe i a la carta de 17.000 usuaris únics i 27.600 reproduccions. En total, fins diumenge es van fer 248.000 reproduccions. El capítol més vist ha estat el del 6 d'abril, amb 14.300 usuaris únics i 18.800 reproduccions en directe i a la carta.

Produit pel departament de Nous Formats de TV3, l'equip ha fet el programa íntegrament en règim de teletreball des del confinament.

En els dos últims capítols, amb els quals "Primera línia" s'acomiada aquesta setmana,  es recuperen alguns dels protagonistes que han explicat les seves històries al llarg del programa, com l'Ingrid, la infermera en aïllament per la malaltia del seu marit ingressat dos mesos a l'UCI; la Cristina, metgessa d'un CAP de Barcelona; la Montse, de Càritas, que ha vist créixer exponencialment l'emergència social a Montblanc; la Sònia, que acabava d'obrir un bar quan es va decretar el confinament; l'Antoni i la Lluïsa, la parella d'avis que van passar junts la malaltia a l'hospital; la Sònia i la Neus, infermeres al límit a Igualada; l'Alícia, directora de la residència geriàtrica d'Esterri; en Josep Coromines, el pagès que ha viscut aquests mesos en total soledat…Tots ells, i alguns més, reviuen els moments passats i fan balanç del que han viscut i el que han après en aquestes setmanes que ningú podrà oblidar.

 

tv3.cat/primeralinia

#PrimeraLíniaTV3

 

 

Anar al contingut