Agnès Abella a "Primera línia"
Agnès Abella a "Primera línia"
Divendres a la nit

Els testimonis de l'Agnès, l'Enric i la Gemma en la lluita contra el coronavirus a "Primera línia"

Divendres, 10 d'abril, després del "TN vespre", s'emetrà un nou capítol de "Primera línia", el programa de TV3 que recull els testimonis, en primera persona, de protagonistes que viuen de prop la lluita contra el coronavirus i fan tot el possible per millorar les condicions dels afectats.

Alguns dels protagonistes

Agnès Abella, infermera de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, fa torns de 12 hores amb l'equip EPI, que els dificulta fins i tot anar al lavabo. Només fa 3 anys que és infermera i no havia viscut mai situacions tan extremes: "Aquesta nit mateix, nosaltres teníem un pacient ingressat i avui ens ha ingressat la seva dona al box del costat. Són situacions en què se't trenca l'ànima i la ment. Són moments en què t'enfonsaries a l'instant, però és quan nosaltres hem de ser forts i intentar pensar que tant de bo un dia pròxim tots dos es puguin despertar, desentubar i vegin que estan bé, l'un al costat de l'altre. Seria fabulós, esperem que això passi com més ràpid millor!".

Enric Balcells, educador de l'Ajuntament de Barcelona, treballa en un programa en què acompanya persones amb problemes de salut mental i addicions. Han de fer visites mantenint les distàncies de seguretat, però creuen que la soledat és el principal problema aquests dies per a aquestes persones vulnerables: "Hem hagut de reinventar-nos i modificar la manera d'acompanyar les persones i hem transformat moltes de les visites presencials en trucada o videotrucada. La veritat és que la descoberta de la videotrucada per a moltes persones ha sigut molt gratificant, és una manera de sentir-nos més a prop i veure'ns les cares, i ens ajuda a passar-ho una mica millor aquests dies".

Gemma Planells, metgessa de la UCI de l'Hospital de Granollers, està acostumada a treballar amb el caos i sota pressió, "però aquesta situació ha sigut desbordant. Passes d'estar eufòrica i hiperactiva a tenir un momentet de baixada, de cansament, fins i tot de dubtes..."

 

El programa

"Primera línia" dona veu al personal sanitari, de neteja, de transports, de serveis d'emergències i seguretat, i també als que treballen en farmàcies, botigues d'alimentació, serveis socials i funeraris. Com viuen aquests dies la seva feina? Són homes i dones que inesperadament, i sense voler-ho, s'han trobat al centre de l'actualitat, i continuen treballant mentre la major part del país està confinada a casa. Més enllà del necessari homenatge, "Primera línia" mostra què pensen i com afronten un dia a dia tan excepcional.

El programa recull el testimoni d'aquestes persones i mostra les imatges que elles mateixes graven amb el mòbil i envien a l'equip de "Primera línia", que té oberta una crida pública per recollir aquests testimonis a través del telèfon 667 373 452.

"Primera línia", una producció del departament de Nous Formats de TV3, va més enllà de l'actualitat i dona protagonisme a les cares habitualment desconegudes que avui són al centre de tot: la gent que, des de tants llocs diferents, salva la gent.

 

tv3.cat/primeralinia

#PrimeraLíniaTV3

 

Anar al contingut